Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: homeopatika na klidne spinkani u deti

Dobrý den, v tomto případě by bylo dobré určit příčinu jejich nespavosti, potom podle toho vybrat vhodný homeopatický lék. Např. nespavost kvůli dentici by mohla indikovat Chamomillu vulgaris, kvůli větrům a trávicím problémům Lycopodium clavatum, kvůli nočním můrám třeba Stramonium atd.

Lenka - Nespavost

Dobrý den,
manžel trpí již přes 10 let nespavostí. Již navštěvoval i psychiatra, který mu předepisoval různé léky na spaní, ale z obavy ze závislosti je pak postupně začal vysazovat, protože po delším užívání přestaly zabírat. Zkoušel také různé bylinky (hypnox, dormian...), melatonin z USA. Manžel je schopen třeba 4 dny téměř v kuse nespat i když už je mu pak velmi zle (bolest očí, nevolnost...). Večer před spaním má strach, že neusne a prostě neusne. Ráda by jsem vyzkoušela nějaká homeopatika, ale bez lékařského předpisu, protože manžel již na doktory rezignoval a myslí, že mu již není pomoci. Předem děkuji

vilcakul - Re: Nespavost

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata kvůli vyšetření, protože tento stav se asi bude těžko řešit symptomaticky.

Radka - Slabá funkce slinivky břišní

Dobrý den,
díky neustálému stresu (který už naštěstí polevil) mám oslabenou slinivku břišní. Špatně trávím tuky, při stresu i cukry, nemám problém s nadváhou, ale s kůží - suchá, náchylná k ekzémům. Podle knihy Přehledný průvodce homeopatií jsem si našla homepatikum Syzygium jambolanum D2. Bohužel, není možné jej u nás sehnat. Dá se tento lék něčím nahradit?
Děkuji

vilcakul - Re: Slabá funkce slinivky břišní

Dobrý den, tento lék je dostupný na dobírku z Homeo lékárny Nitra, kontakt a email najdete v Menu pod odkazem: Homeopatické lékárny.

edita - angína

Dobrý den, můj dvouletý syn trpí opakovanně angínamy, ve výtěru se nic nenajde,crp má kolem 60. Jsou nějaká homeopatika, která je možná užít při prvních příznacích, popř.preventivně?
Děkuji.

vilcakul - Re: angína

Dobrý den, v tomto případě můžete preventivně i při nemoci užívat homeopatikum Echinacea angustifolia nebo Echinacea purpurea v potenci D4, 3 x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté je třeba udělat 1-2 týdenní pauzu a kůru můžete kdykoliv s podobým schématem dávkování zopakovat.

Inka - ADHD

Dobrý den, mám tříletého vnuka s ADHD, nechceme ho zatěžovat léky, které mají nežádoucí účinky a jsou návykové. Přečetla jsem si různé články a zjistila jsem, že by mohla pomoci i homeopatická léčba. Na koho se máme obrátit nebo jaká homeopatika vyzkoušet. Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: ADHD

Dobrý den, v tomto případě bych uvažoval o postvakcinačním syndromu, takže pozornost bych upřel na detoxikaci očkování. V každém případě bych detoxikoval očkování, která u dítěte vyvolala nějakou vážnou reakci. Poté by mohla následovat homeopatická konstituční léčba podle potřeby a stavu dítěte. V každém případě byste měli vyhledat odborníka znalého detoxikace očkování izopatií a následné homeopatické konstituční léčby.

Renata - Inkontinence feny

Dobrý den, mám adoptovanou kastrovanou fenku výmarského ohaře (9 let) bohužel trpí po kastraci trpí inkontinencí. Léky od veterináře moc nezabírají a taky se mi nechce cpát do ní hormony. Dal by se tento problém řešit homeopatiky? Případně jakými. Děkuji

vilcakul - Re: Inkontinence feny

Dobrý den, v tomto případě můžete zkusit homeopatikum Staphysagria v potenci C9, 3x denně 3 kuličky rozpuištěné v trošce vody. Pro urychlení hojení, zmírnění bolesti se ještě může 5 dní užívat Calendula officinalis, v potenci C9, 3x denně 3 kuličky.

Martina - Trhání zubů moudrosti

Dobrý den, čeká mne trhání dolních osmiček, můžete mi prosím poradit jak ulehčit zákrok a předejit případným komplikacím. Děkuji předem za odpověď.

vilcakul - Re: Trhání zubů moudrosti

Dobrý den, v tomto případě poslouží homeopatika: Arnica montana v potenci C9, 3x denně 3 kuličky 1 až 2 dny před zákrokem, hned po zákroku a poté ještě 3 dny. V případě zánětu nebo poranění nervu můžete Arniku vyměnit za homeopatikum Hypericum perforatum ve stejném dávkování a potenci po dobu tří dní. Pro urychlení hojení, zmírnění bolesti se ještě může 5 dní užívat Calendula officinalis, v potenci C9, 3x denně 3 kuličky.

DAGMAR - PŘEJÍDÁNÍ SE

DOBRÝ DEN , MOC PROSÍM O POMOC, TRPÍM ZÁCHVATOVITÝM PŘEJÍDÁNÍM SE A POTOM OBČAS JDU ZVRACET.UŽÍVÁM ASENTRU ANTIDEPRESIVA , CHODÍM TÉŽ K PSYCHOLOŽCE, ALE VŠE JE MARNÉ. STÁLE MYSLÍM NA JÍDLO A HROZNĚ MOC HO DOKÁŽI SNÍST, PROSTĚ SE PŘEJÍDÁM , KAŽDÝ DEN , MĚŘÍM 165 CM A VÁŽÍM 92KG.TAK JSEM SE CHTĚLA ZEPTAT , ZDA EXISTUJÍ HOMEOPATIKA NA MOJE VELKÉ TRÁPENÍ.PŘEDEM MOC DĚKUJI ZA VAŠÍ ODPOVĚD.DAGMAR JE MI 53 LET

vilcakul - Re: PŘEJÍDÁNÍ SE

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil homeopatickou konstituční léčbu spojenou s užíváním Kurdlipidu, který se velmi osvědčil v této indikaci. Proto byste měla vyhledat homeopata v blízkosti Vašeho bydliště a požádat ho o léčbu.

Michaela - Zánět střeva

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co by ste mi doporučil na zánět tlustého střeva. Zánět mám cca 16cm a je autoimuní. Antibiotika mi zatím nepomohla žádná. Děkuji moc za odpověď a přeji příjemný den.

vilcakul - Re: Zánět střeva

Dobrý den, určitě bych doporučil homeopatickou konstituční léčbu, tudíž návštěvu homeopata v blízkosti Vašeho bydliště.

LUCIE - Alergická rýma

31. 3. 2011 11:32

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co byste doporučil na alergickou rýmu v pylové sezoně. Trápí mně záchvaty kýchání, vodnatá rýma a bývám z toho vyčerpaná. Spostu let beru Antihistaminika, často mi je paní doktorka střídá, ale nějak mi to nezabírá. Ctěla bych vyzkoušet nějaké homeopatika. Jaký máte názor na spray a tablety luffeel. Moc děkuji za odpověď..

vilcakul - Re: Alergická rýma

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyzkoušet homeopatickou konstituční léčbu nebo izopatii tím alergenem, který Vám způsobuje největší problémy. Slyšel jsem teď o úspěšné léčbě alergiků homeopatikem z ambrózie peřenolisté ((Ambrosia artemisiifolia). Klasická medicína zkouší něco podobného tzv. desenzibilizací pacienta na daný alergen nebo podáváním imunopreparátů s hyposenzibilizačními alergeny. :-)

Martina - Kvasinky

31. 3. 2011 17:50

Dobry den.Mam neustaly problem s vaginalnou mykozou a citala som,ze dobr e na to zabera homeopatikum Candida albicans 30CH.Ccela som sa spytat kde sa to da kupit a ako to pouzivat??Dakujem za odpoved