Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Markéta - homeopatika a tehotenstvi

Dobry den,v prosinci mi byla podana homeopatika,chtela jsem vylecit ekzemy a panickou poruchu,mela jsem do mesice silnou reakci,ekzem se mi objevil po pazich,nohou a nejvice na prstech,kdy ta kuze vypadala jakoby spalena,bolela,svedila.do 2 mesicu se to celkem srovnalo,ale ekzem mam na prstech porad,nekdy lepsi,nekdy horsi...paze i nohy jsou ok.S homeopatem cekame na vhodnou chvili kdy podame 2.davku leku v dobe,kdy se muj stav zacne zase zhorsovat.Vzdy mi to vysvetluje tak, ze ted se pomalu stav zlepsuje ale bude se pak v jednom bode zhorsovat a to musime vychytat,abychom podali dalsi davku leku.Budeme se s pritelem brzy pokouset o dite a nechci riskovat podavani homeopatik v tehotenstvi,kdyz mam tak velke reakce....je to vubec bezpecne? vsude ctu,ze homeopatika nemuzou ublizit,ale kdyz vidim reakce na mem tele,zacinam se toho bat,co bude dal......dekuji za odpoved

vilcakul - Re: homeopatika a tehotenstvi

Dobrý den, homeopatická konstituční léčba je většinou úspěšná v těch případech, kdy po podání indikovaného homeopatického léku dojde k tzv. homeopatickému zhoršení. Jedná se o zhoršení v "réžií" homeopatického léku, které se dá vysvětlit zesílením původního stavu, které následuje po podání indikovaného homeopatického léku. Toto zhoršení po nějaké době vymizí a potom by mělo dojít ke zlepšení původních symptomů. Většinou se čeká na relaps, to je návrat původního stavu před homeopatickou léčbou a potom se homeopatický lék zopakuje. V každém případě byste měla počkat minimálně půl roku na dokončení homeopatické konstituční léčby a potom se pokusit o to děťátko. Během toho půl roku homeopatické konstituční léčby by měl být Váš stav už stabilizovaný na všech úrovních. Dále reakce organizmu na homeopatický lék se dá ovlivnit výškou potence homeopatického léku, nižší potence nevyvolá tak hlubokou a intenzivní léčebnou reakci organizmu jako vyšší potence homeopatika. Pro jemnější a mírnější působení Vám může homeopat doporučit i homeopatikum v ředění LM.

Radka - Astma u kočky

Dobrý den, na léčbu astmatu s klasickými příznaky mi předepsal veterinář homeopatický lék Bryonie 9ch 2 balení, dávkoval 4 kuličky 2xdenně. Po vybrání obou ampulí, kdy se stav napřed zhoršil, pak trochu zlepšil, napsal Bromium 9ch, 5 kuliček jednou za dva dny. Nastal problém, protože v lékárnách mi sdělili, že jej nemají v seznamu homeopatik a dali mi místo toho bromum, že je to podobné. Kočka se nelepší a kašle více. Veterinář mi řekl, že bromium má o 1 složku navíc, když si přečetl z tuby složení léku bromum. Za 2 dny prohlížení internetu jsem načetla jedině to, že Bromium a Bromum jsou možná stejná homeopatika, jen název je jiný. Poradíte mi, moc prosím, něco, aby to zabralo a mohla to normálně v lékárně koupit bez pochybností. Já vím, že to není jednoduché a nechci vám ani připadat naivní. Děkuji mnohokrát za jakoukoli radu a přeji hezký den.

vilcakul - Re: Astma u kočky

Dobrý den, jelikož při podání homeopatika Bryonia alba došlo k počátečnímu zhoršení a pak k následnému zlepšení stavu kočky, tak bych neměnil podávaný homeopatický lék. Ba právě naopak, pokračoval bych v jeho podávání do té doby, dokud by měl na stav kočky nějaký pozitivní účinek. Poté bych přešel na vyšší potenci, a počkal na reakci na vyšší potenci. Lék bych změnil jenom v případě, kdy by ani vyšší potence Bryonie alba neovlivnila stav kočky. Indikovaný homeopatický lék musí být předepsán podle charakteristických symptomů astmatu, protože u této potíže je indikováno vícero homeopatických léků.

Martina - Bolest neklidých nohou

Dobrý den,prosím o radu pro mého otce-60let,má neuropatii(bolesti neklidných nohou),je diabetik,problémy se štítnou žlázou(užívá léky).
Na bolesti neklidných nohou užívá kapky Tralgit(cca 3 roky-nejvíce 30kapek denně),lék přestává zabírat,má poruchy spánku,v noci nespí nebo cca 2 hodiny, má ukrutné bolesti nohou.Vše se podepisuje na jeho psychice-nervozita,negativní myšlenky.
Předem děkuji za vaši odpovědˇ.
Zdraví Martina

vilcakul - Re: Bolest neklidých nohou

Dobrý den, jelikož se jedná o komplexní problém postihující všechny úrovně bytí pacienta, tak bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o konstituční léčbu.

Iveta - Podpora chuti k jídlu

Dobrý den,
dcera má 16 měsíců a nechce moc papat.Mlíčko pije,ale přes den do ní něco dostat je obtížné a někdy nemožné. Tak bych se chtěla zeptat na nějaké homeopatika, které podporují chuť k jídlu. Předem děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Podpora chuti k jídlu

Dobrý den, v této indikaci mám dobrou zkušenost s homeopatikem Alfalfa v potenci D6 (Lucerna), 3x denně 3 kuličky po dobu 1 až 4 týdnů, které u dětí zvýšuje chuť k jídlu a přispívá k navýšení hmotnosti. Toto homeopatikum je vhodným lékem i při chorobném zhubnutí, ať už u dětí nebo starších lidí, kteří ztrátily chuť k jídlu i životu.

Ludmila - předkožka u kojence

Dobrý den. Můj 1,5roku starý syn má částečně přilepenou předkožku. Dětská lékařka doporučila chirurgické uvolnění. Je možné podat nějaká homeopatika, která by předkožku uvolnila? Předem děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: předkožka u kojence

Dobrý den, na tuto otázku je těžká odpověď, je pár homeopatik doporučovaných v této indikaci, ale jejich efekt je nejistý. Homeopatická konstituční léčba by mohla normalizovat vývoj genitálií, takže nejlepší by bylo s tímto problémem vyhledat homeopata. Samozřejmě chirirgické uvolnění je také možným řešením této obtíže, za podpory hojení homeopatiky Arnika montana nebo Calendula officianalis v potenci C9, 3x denně po dobu jednoho týdne.

anna - zápal šliach

Dobrý deň, potrebovala by som radu ohľadom liečby zápalu šliach na oboch zápästiach ( teninditis ) , ktorý sa u mňa objavil dva dni po pôrode a pretrváva už štvrtý mesiac. Bolesť je výrazná , pálivá, rezavá....Užívala som rutu, hypericum, arnicu, nič nepomohlo. Môj problém nie je dôsledkom preťaženia šliach, pred pôrodom som ruky nenamáhala, pôrod - akútna sekcia, celková anestéza.
Poraďte prosím. Ďakujem

vilcakul - Re: zápal šliach

Dobrý den, v této indikaci potřebujete léčit zánět, asi bych byl pro obklady zápěstí odvarem z měsíčku lékařského, které by měly tyto záněty léčit. Homeopatické léky na tuto potíž mohou být už vzpomínaná Arnica montana, Ruta graveolens, Bryonia alba, Euphorbium, Causticum a Rhus toxicodendron. Ale asi bych doporučil homeopatickou konstituční léčbu, která by měla tuto potíž odstranit.

anna - Re: Re: zápal šliach

Ďakujem za Vašu radu. Ešte by som sa chcela spýtať na konštitučnú liečbu, navštívila som totiž homeopata a odporučil mi po celkovej analýze argentum metalicum ( 15,30,1000 ) ako aj callendulu oficinalis ( 30 ch ). Napriek niekoľkotýždňovému užívaniu týchto liekov, výsledok nie je žiadny. Môže táto liečba trvať tak dlho ? Neviete prosím kde v okolí Trenčína môžem nájsť dobrého homeopata, ktorý by mi naozaj pomohol ?
Zápästia si teraz natieram masťou "konopní mazání ", ale skúsim aj odvar z nechtíka lekárskeho, ešte raz vďaka.

iva - Re: Re: zápal šliach

Vlastní zkušenost: měla jsem stejné potíže po porodu, mj. i přetížením z nošení pořádného mimina - pomohl rhus toxicodendron a zápěstí stahovat elastickým obinadlem. Držím palce, bolesti byly někdy opravdu vydatné.

iva - Re: Re: Re: zápal šliach

ještě dodatek: z dlouholeté zkušenosti vím, že správný homopatický lék zabere dokonce během půl hodiny, nejdéle do 24 hodin. Na účinek léčby v akutních případech netřeba čekat dlouhé dny ani týdny. V tom případě máte nesprávný lék a hledejte dál.
Pozor: při zlepšení ihned přestat s podáváním, zopakovat opět jen při event. zhoršení

Dáša - Ucpání karpálního tunelu

Dobrý den, poraďte prosím, jaký lék použít na "ucpání karpálního tunelu" na rukou. Potíže bývají hlavně v noci a také při řízení auta. Projevují se brněním dlaní a prstů, je to velmi nepříjemné. Opichy pomáhají jen dočasně. Děkuji za radu a přeji hezký den.

vilcakul - Re: Ucpání karpálního tunelu

Dobrý den, v tomto případě by mohla pomoci homeopatická konstituční léčba, pro kterou byste měla navštívit homeopata. Symptomaticky by mohly být vhodné následující homeopatika: Arnica montana, Ruta graveolens, Hypericum perforatum, Rhus toxicodendron. Celkem úspěšná léčba proběhla za pomocí obkladů zápěstí kostivalem prováděné po dobu 2-3 týdnů. Symptomy poté vymizely a už se pár roků neobjevily, samozřejmě úspěch léčby závisí na pokročilosti onemocnění a celkovém stavu pacienta.

hana - nedostatek železa

dobrý den, ráda bych se zeptala, na nějaký přípravek, který je možno užívat v těhotenství, na podporu vstřebávání železa. děkuji

vilcakul - Re: nedostatek železa

Dobrý den, v této indikaci se mi u vícero pacientů osvědčilo homeopatikum Ferrum phophoricum v potenci C5 nebo C9, 3x denně 3 kuličky. Toto homeopatikum se může užívat dlouhodobě, nemá vedlejší účinky jako tablety železa a u všech pacientů došlo k normalizaci hladiny železa v krvi. Většinou se užívá homeopatikum do vyšetření, po zlepšení stavu se snižuje frekvence dávkování homeopatika nebo se úplně vysadí.

Lenka - Viscum album na podporu kojení??

Dobrý den, prosím, mám dotaz v lékárně mi dali na podporu kojení homeopatika Viscum album 5ch, je to dobrá volba, nebo by jste doporučil jiné..? Děkuji Lenka