Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Viscum album na podporu kojení??

Dobrý den, ještě jsem o tomto léku neslyšel v této indikaci. Většinou se doporučují homeopatika Calcarea carbonica, Pulsatilla, Urtica urens, Lac caninum, Lac defloratum, Ricinus communis, Zincum metallicum a mnoho dalších.

Lenka - Re: Re: Viscum album na podporu kojení??

Děkuji moc, za informaci...

Karel Vácha - Erekce

Dobrý den,
prosím o radu, zda je nějaké homeopatikum ovlivňující erekci.
Děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den.

vilcakul - Re: Erekce

Dobrý den, homeopatické léky použitelné na tento problém najdete v mém článku na následujícím odkazu: http://homeopatie-vilcakul.cz/homeopatie/klasicka-homeopatie/259-homeopaticka-leba-impotence

iva - obrácená poloha plodu

Dobrý den, potřebovala bych pro kamarádku zjistit, který lék napomáhá k obrácení plodu před porodem. Děkuji

vilcakul - Re: obrácená poloha plodu

Dobrý den, v této indikaci jsem slyšel o dobrém učinku homeopatického léku Kalium carbonicum. Více info najdete v mém článku "Homeopatie a těhotenství" a "Homeopatie a porod! v sekci "Homeopatie a žena".

Iva - Operace Achillovy šlachy

Dobrý den,
prosím o radu, zda je možné homeopatií ovlivnit lepší rekonvalescenci po operaci Achillovy šlachy, popřípadě zda existuje přípravek přímo na podporu dobrého růstu a vývoje šlach a vazů u dětí všeobecně.
Moc vám děkuji za odezvu.

vilcakul - Re: Operace Achillovy šlachy

Dobrý den, samozřejmě jsou vhodné homeopatické léky, které napomůžou rekonvalescenci. Prvním lékem by měla být Arnica montana, potom třeba Ruta graveolens, Calendula officinalis, Rhus toxicodendron, Hypericum perforatum.

iva - problémová období

Dobrý den, potřebuji poradit s dcerou: je jí necelých 12 let a periodicky se u ní již tři roky opakují období kdy je nápadně nespolehlivá, zapomnětlivá, lhavá a extrémně nepořádná. Navíc se v tomto období chová nefér k našemu psovi, žárlí na něj (bezdůvodně) a vybíjí si na něm vztek. Období trvají obvykle několik měsíců a jsou pro všechny zúčastněné zkouškou v trpělivosti i výdrži. I když zřejmě doporučíte konstituční léčbu, zajímalo by mě, jakému léku/lékům tyto symptomy (všechny najednou ve stejné období) odpovídají. Předem děkuji.

vilcakul - Re: problémová období

Dobrý den, tyto potíže mohou být vyvolány hormonálními změnami, které už v tomto věku jsou dost časté. Samozřejmě něco bychom mohli přičíst na vrub puberty nebo se mohla dostat do nevhodné party atd. V tomto případě se mi fakt jeví jako nejlepší řešení homeopatická konstituční léčba. Tyto symptomy mohou mít různé léky, ale v každém případě bych uvažoval i o lécích ze zvířecí říše, hlavně o hadech. Pro předpis indikovaného homeopatického léku je však potřeba znát celkový obraz pacienta, hlavně jeho charakteristické symptomy na mentální, emocionální a fyzické úrovně.

iva - Re: problémová období

Děkuji za odpověď. Můžete mi prosím napovědět kromě Lachesis další "hadí" léky?
Jako možný ukazatel, u dcery v minulosti výborně zabíraly tyto léky: belladona (nejčastěji-náhlé vysoké horečky,dětské nemoci), mercurius sol. (angíny v prvních letech), pulsatilla (konstitučně,ač podle mě není tento konst.typ). Děkuji

vilcakul - Re: Re: problémová období

Dobrý den, typovat mohu i vícero léků, ale na to byste musela popsat vícero charakteristických symptomů dcery na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Kdyby se u ní objevil zvláštní, podivný nebo neobvyklý symptom, tak to by usnadnilo výběr léku.

iva - Re: Re: Re: problémová období

Přemýšlela jsem o těch symptomech, vysloveně divný mě nenapadá, ale jsou tam takové jako: hodně extrémní noční skřípání zubů, náhlá posedlost po sladkém a velmi nápadný je tento: stále opakuje stejné chyby dokola, neschopna se z nich poučit. A nožná ještě tento: náchylnost na prochladnutí provázená týden před propuknutím nemoci nápadnou plynatostí.

vilcakul - Re: Re: Re: Re: problémová období

Dobrý den, těžko podle těchto symptomů určit nějaký lék, mohl by to být i některý hadí lék, Hyoscyamus, Stramonium, Nux vomica, možná i Tuberculinum nebo Medorrhinum. Pro předpis indikovaného homeopatického léku je potřeba vyšetření, aby homeopat viděl celkový obraz pacienta jako celek a nejen dílčí symptomy.

Monika - Autismus a očkování

Dobrý den, kde bych měla objednat syna (2 roky) ohledně detoxikace po očkování.
Před 4 měsíci u něho začala strašná změna v chování, začal chodit po špičkách, záchvaty vzteku, bije se do hlavy i hlavou o zem (když mu člověk něco nedovolí nebo nevyhoví) v noci se 6x vzbudí, . Jelikož nějaké potvrzení na autismus trvá i 3 roky, tak na to nechci čekat a zbytečně ztrácet čas. Chtěla bych vše podchytit v začátcích, pokud to teda jde.
Kde všude v ČR se na tuto léčbu specializují. Moc Vám děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Autismus a očkování

Dobrý den, podle popsaných příznaků to vypadá na postvakcinační syndrom a začátek autismu. V České republice na detoxikaci očkování specializuje paní doktorka Eleková. Najdete ji na webu na následujících odkazech, které je třeba jen nakopírovat do prohlížeče:
http://homeopatie.elekova.cz/
http://lecivacesta.webnode.cz/

Pavel - žltačka - žloutenka

Dobry den,
dala by sa prosim dostat k homeopatiku Ostropestřec mariánský, alebo ake to ma meno ako produkt.
Mal som uz dvakrat zltacku a chcel by som absolvovat bejaku liecebnu kuru.


Pavol Prochazka
alias
spacirka@atlas.sk

vilcakul - Re: žltačka - žloutenka

Dobrý den, toto homeopatikum se dá objednat v lékárně, kde prodávají homeopatika firmy Boiron. Pro začátek postačí potence C5 nebo C9, 3x denně 3 kuličky, lék se jmenuje Carduus marianus. V každém případě by nezaškodila návštěva homeopata a celkové vyšetření pro předpis homeopatického konstitučního léku, který by měl tyto potíže úplně odstranit. Dalšími vhodnými léky může být i Chelidonium majus, Natrum sulphuricum, Phosphorus a mnoho jiných.

Blanka Kubová - Potravinové doplňky při homeopatické léčbě autismu

Dobrý den,
prosím Vás o radu - mému 4-letému synovi byly při homeopatické léčbě předepsány potravinové doplňky, které bohužel nejsem schopná nikde i přes veškeré úsilí sehnat. Jedná se o stejný komplex doplňků, jaké jsou popsány v léčbě lymské boreliózy u 40tileté pacientky. Konkrétně se jedná o askorbylpalmitát. Můžete mi prosím poradit, kde by se tento potravinový doplněk dal v ČR zakoupit? Předem děkuji za pomoc.
Blanka Kubová
kubovablanka@centrum.cz

vilcakul - Re: Potravinové doplňky při homeopatické léčbě autismu

Dobrý den, askorbylpalmitát byl dostupný na internetě u firmy Swanson, ale už ho bohužel neprodávají. Dá se objednat přes internet z Ameriky, ale i v Evropě to není problém. V případě nouze bych ho mohl sehnat a poslat na dobírku, vyšlo by to asi na 20 euro + dobírka. Jedná se o přípravek Ascorbyl Palmitate 500 mg, 100 kapsulí, vyrobený v Americe.