Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Pavla - Kůra k očkování

Dobrý den,
máme 6-ti týdenní holčičku a ráda bych se zeptala, jaká homeopatika byste doporučoval jako "ochranu" při povinném očkování. U starší dcerky jsme s úspěchem použili Thuyu, ale prý je možné použít dokonalejší homeopatika cílená na ta která očkování... V nejbližší době budeme řešit hexavakcínu, pak vakcínu spalničky+příušnice+zarděnky.
Moc děkuji i za ostatní rodiče.
Pavla

vilcakul - Re: Kůra k očkování

Dobrý den, před vakcinací se může preventivně užít homeopatikum z potencované vakcíny, kterou děťátko dostane. Principy a postup prevence postvakcinačního syndromu najdete v mých článcích na toto téma v odkazech: Homeopatie a očkování nebo Homeopatie a autismus. Odkazy na objednávku jednotlivých homeopatických vakcín najdete na následujícím odkazu: http://homeopatie-vilcakul.cz/odkazy/84-homeopaticke-vakciny-objednavka

Pavla - Re: Re: Kůra k očkování

Dobrý den,
moc děkuji, přečetla jsem zmíněné a našla potencované vakcíny pro hexavakcínu i MMR. Můžete mi prosím poradit potenci, dávkování a jak dlouho před i po očkování miminku dávat?
Nezlobte se, ještě bych Vás chtěla poprosit i o radu, jak zpětně od těchto očkování očistit organismus i čtyřleté dcerky. Zaplaťpámbu snad žádnými zjevnými obtížemi netrpí (až na poslední dobou zvětšené krční a nosní mandle), ale i tak bych to považovala za vhodné. Moc prosím i zde o potenci, dávkování a jak dlouho podávat.
Mnohokrát děkuji. Pavla

Tereza Žílová - zánět očíčka u novorozence

Dobrý den,

naše 11ti týdenní miminko trpí již od 3. týdne zánětem očíčka - projevuje se to žlutým hustším hnisem v oku. Oko je zarudlé a hnis se neustále vytváří. Někdy méně, jindy více. Kapali jsme ocuflash, oftamosepthonex a také týden brali antibiotika. Nic moc nepomáhá, nebo jen krátkodobě. Před výplachem slzných kanálků, které vnímám jako poslední možnost, bych zkusila nějaká homeopatika. Načetla jsem, že vhodná by mohla být
-PULSATILLA 9 CH - 3x denně 1 dávku roztoku
-CALCAREA CARBONICA 9 CH - 3x denně 1 dávku roztoku
-KALIUM BICHROMICUM 9 CH - 3x denně 1 dávku roztoku

Můžete mi říci co z toho byste doporučoval nebo zda nějaká jiná homeopatika?

Děkuji ŽÍLOVÁ

vilcakul - Re: zánět očíčka u novorozence

Dobrý den, nejvhodnějším symptomatickým lékem se jeví homeopatikum Pulsatilla, kterou můžete podat v potenci C9, 3x denně 3 kuličky rozpustit v trošce vody a díteti kápnout do pusinky na umělé lžičce. Tento stav může být vyvolán i očkováním, takže se snažte další očkování odložit do té doby, než bude miminko úplně v pořádku. Další možné léky: Calcarea carbonica, Euphrasia officinalis a Sulphur.

Pavla - Re: zánět očíčka u novorozence

Dobrý den,
dovolím si také odepsat, měli jsme stejný problém. Pomohla až homeopatika (Pulsatilla) a kápnutí mateřského mléka do očička při každém kojení.
Hodně štěstí.

Marie - Bellová obrna

Dobrý den,
je mi 20 let a mám už rok bellovou obrnu na pravé straně obličeje a skoro vůbec se mi nelepší. Při prvním vyšetřeni jsem ji měla 85% postiženou. Po infekčních a neurologických vyšetřeních příčiny vzniku nenašli, všechno bylo v pořádku. Čelo nezvednu vůbec, když se usmívám mám velké souhyby. Celý rok jsem denně chodila na rehabilitace, akupunkturu, brala kortikoidy, vitaminy a všechno možný. Moje doktorka mi řekla, že i když žádnou příčinu nenašli, mám si sehnat doktora homeopata na odborné vyšetřeni, že tam musí něco být. Bohužel žádného neznám a byla bych velmi ráda kdybych jste mi poradili. Děkuji moc

vilcakul - Re: Bellová obrna

Dobrý den, v tomto případě doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky by mohlo být vhodné homeopatikum Hypericum perforatum v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. V případě zmírnění symptomů je třeba lék vysadit nebo snížit frekvencu užití. Další možné homeopatické léky indikované na tuto obtíž: Causticum, Cadmium sulphuricum, Belladona a Natrum muriaticum.

Lucie23 - Vypadávání vlasů

Dobrý den.Po 6-nedělí mi začly hodně vypadávat vlasy.Je možné brát nějaká homeopatika?Plně kojím.Děkuji.

vilcakul - Re: Vypadávání vlasů

Dobrý den, v tomto případě bych doporučoval vyhledat homeopata a požádat ho o konstituční homeopatickou léčbu. Homeopatická léčba je bezpečná i při těhotenství i kojení. Symptomaticky by mohla pomáhat homeopatika, které najdete na následujícím odkazu v mém článku na toto téma: http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=299

Pavla - Zvětšené mandle - krční i nosní

Dobrý den,

ráda bych vyzkoušela Vaši radu k dotazu "2 leté dítě, chrápání, apnoe" (máme úplně stejný problém se 4-letým dítětem), kde doporučujete Echinacea purpurea v potenci D4, podávané 3x denně 3 kuličky. Lék jsem objednala z Rakouska (Remedia), ale zarazilo mě, že jsou kuličky podstatně menší než ty, které známe v homeopaticích, která kupujeme u nás (Boiron). Chci se zeptat, jestli i u těchto "minikuliček" platí zmíněné dávkování - 3x 3 kuličky?
Předem moc děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Zvětšené mandle - krční i nosní

Dobrý den, v homeopatií nezáleží na počtu kuliček, které pacient užije. Při těchto granulích můžete pro klid duše podat 5-10 granulí, podle toho jak se Vám podaří odsypat lék z tubičky.

Lenka - rýma a chrapot

Dobrý den synovi je 4měsíce má od narození rýmu-hleny a chrapot občas kašle jak by se to dalo řešit homeopatií.Děkuji

vilcakul - Re: rýma a chrapot

Dobrý den, v této indikaci už roky doporučuji malým dětem homeopatikum Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Kůra se může v případě potřeby zopakovat se stejným schémem užití.

proserpinaxxx@gmail.com - Literatura

Dobrý den, mohli byste mně poradit, kde bych sehnala knihu/y od R.Sankarana? Zatím se mně to nedaří. Děkuji, V.Samková

vilcakul - Re: Literatura

Dobrý den, na internetě můžete sehnat všechny knižky od tohoto autora, které vyšly v češtině:

http://www.martinus.cz/knihy/autor/Rajan-Sankaran/

http://knihy.hledajici.cz/detail.php?id=974&action=autor

http://www.srovname.cz/rajan-sankaran--zakladni-kniha-homeopatie/srovnani-cen/k.1318101

Bc. Svetlana Mullerová - Šedý zákal

Dobrý deň. Aký homeopatický liek by ste mi odporučili na šedý zákal?

vilcakul - Re: Šedý zákal

Dobrý den, i tento stav potřebuje vyšetření u homeopata a předpis homeopatických léků podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky by mohlo stav oka upravit homeopatikum Chelidonium majus, které by bylo vhodné použít v ředěné formě alespoň v potenci D3, z které by mohl být vyroben roztok ke koupeli oka. Dejme tomu např. 15-20 kapek na 1/4 l vlažné vody. V žádném případě nedoporučuji potírání oka čerstvým vlaštovičníkem, o kterém se můžete dočíst i na internetě, kde někteří odvážlivci píšou o vyléčení šedého zákalu tímto způsobem. Vlaštovičník je v této formě jedovatý, tudíž může být nebezpečný a způsobit více škody než užitku. Čerstvá šťáva se doporučuje jen na zevní použití k potírání bradavic, kde je také doporučena určitá opatrnost, aby se šťáva nedostala do otevřené rány.

Vlasta Nechvílová - Postvirová reaktivní artritida

Prosím o radu, co užívat a čím se stravovat, pokud mám diagnostikována postvirovou reaktivní artritidu a sníženou imunitu.

vilcakul - Re: Postvirová reaktivní artritida

Dobrý den, tento stav vyžaduje komplexní vyšetření u homeopata a předpis homeopatika dle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.