Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: tlaková kopřivka

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

R.K. - Dotaz

Lze kombinovat Silicea a Carcarela phosphorica? Drobná hubená dívka skolioza, astma potravinová alergie úrazy bolí časté zlomeniny, nesmělá, introvert, únava ale mezi dětmi čilá.

vilcakul - Re: Dotaz

Dobrý den, v tomto případě bych byl zastáncem homeopatické konstituční léčby, proto bych doporučil návštěvu homeopata, který předepíše nejindikovanější homeopatický lék. Nevylučuji samozřejmě možnost konstituční léčby např. lékem Silicea ve vyšší potenci podanou 1x v delším časovém odstupu. Během této léčby je možné užívat v nízké potenci např. tkáňové soli, takže by mohla 3x denně užívat i Calcareu phosphoricu v potenci D6. Samozřejmě vše závisí na okolnostech a charakteristických symptomech dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Šárka - Bolest uší

Dobrý den,u dcerky se s každou rýmou projeví i zánět středního ucha,i přesto, že se snažíme jakkoliv být už připravený.Chtěla jsem se zeptat, zda je možné používáním homeopatik tomu předejít?Dceři jsou 4 roky.Děkuji

vilcakul - Re: Bolest uší

Dobrý den, samozřejmě se dá předejít těmto problémům homeopatickou léčbou, jen je třeba vyhledat homeopata a podstoupit homeopatickou konstituční léčbu dítěte, která odstraní sklon organizmu k těmto potížím.

Jana - Užití homeopatického léku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, při homeopatické léčbě, pokud lék používám jen jednou, tak nesmím pit kávu jenom ten den nebo jak je to omezeno (přip. i při delším uživání, např. 3 dní), můžete mi prosím upřesnit, děkuji. A ještě, lze pit černý čaj? Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Užití homeopatického léku

Dobrý den, během léčby by se neměla pít káva až do kontroly u homeopata. To samé platí i pro černý čaj a jiné stimulanta. V případě potřeby je povolená 1 až 2 kávy denně, ale jestli je na tyto látky pacient citlivý, tak by se měly během léčby úplně vysadit.

Jana - Re: Re: Užití homeopatického léku

Dobrý den, co přesně znamená, jestli je pacient citlivý na tyto látky? Jak se to projevuje? A jak je s alkoholem, taký se nesmí? Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Re: Re: Užití homeopatického léku

Dobrý den, myslí se tím na přecitlivělost na určitou látku. Např. když se někomu po kávě rozbuší srdce nebo zvýší tlak, prostě jakákoliv neadekvátní reakce organizmu na tuto látku může narušit účinek homeopatika. S alkoholem je to stejné, pokud pár skleniček nezpůsobuje žádnou neadekvátní reakci, tak to není problém, jen by člověk měl zůstat jen u těch pár skleniček :-)

míla - kde je možné zakoupit lék

Dobrý den,vracím se k Vám s prosbou,kde obstarat lék san.sor. na který jsem se Vás tázala ohledně potence LMf.To f značí fluxní průtokové potencování.Potřebovala bych znát i přibližnou cenu-balení je 13ml.Pro mne je to veliký rebus.Neznám anglicky.Děkuji za pochopení a pomoc.

vilcakul - Re: kde je možné zakoupit lék

Dobrý den, jak jsem už psal, tento lék je z Ameriky, takže se zkuste nakontaktovat na firmu Homeolab a objednat si od nich tento lék. Tento lék se dá objednat i z Rakouska na www.remedia.at, kde ho mají v ředění LM 3 až 8. Originální značení potence léku, který máte, nedokážu rozluštit, protože potence LM se většinou dělají jen do potence LM 30.

Standa - Duševní problémy

Dobrý den,
na pocit citového ublížení "v souladu" s pocitem neprojevené naštvanosti, strachy (fobie) hlavně sociální, snížený zájem, smutek, sklíčenost, slabou vůli a psychosomatické problémy ( pocit stažení v břišní dutině , bolest hlavy ) dalo by se doporučit nějaké homeopatikum , homeopatika ? Je dobré kombinovat i více mono homeopatik ? Předem Vám moc děkuji za odpovědi

vilcakul - Re: Duševní problémy

Dobrý den, homeopatika jsou vhodná i na řešení tohoto problému, ale pro předpis indikovaného léku je nutné vyšetření. Lék bude předepsán podle Vašich chrakteristických symptomů na mentání, emocionální a fyzické úrovni, takže se nedá doporučit jen tak. Pro předpis indikovaného léku je to málo informací, takže to může být pokryto vícero homeopatickými lékmy, např. Staphysagia, Carcinosinum a mnoho jiných. Na řešení Vašeho stavu postačí jeden nebo dva léky, ale nejdříve je třeba podat ten indikovaný, aby se vyřešil Váš současný stav, poté může být potřeba ještě jiného léku po delším časovém úseku a vyčerpání všech potencí předchozího indikovaného léku.

Josef Blaha - sociální fobie

Zdravím. Někde jsem se dočetl, že homeopatika pomáhají při léčbě sociální fobie. Můžete mě něco doporučit?
Děkuji

vilcakul - Re: sociální fobie

Dobrý den, homeopatika jsou vhodná i na řešení tohoto problému, ale pro předpis indikovaného léku je nutné vyšetření. Lék bude předepsán podle Vašich chrakteristických symptomů na mentání, emocionální a fyzické úrovni, takže se nedá doporučit jen tak.

Jitka - Zánět u kořene zubu

Dobrý den,díky kazu mně odumřely nervy v zubu.Kanálky byly vyčištěny,zaplněny.Mám bouličku v dásni,dle rtg tam mám u kořene zubu nějakou dutinku,zřejmě zánět.Antibiotika nezabrala na vstřebání.Prosím o radu co by mi mohlo pomoct,aby se zub nemusel vytrhnout.Četla jsem,že na vstřebávání je dobrý Mercurius solubilis,ale nevím potenci a dávkování,nebo něco jiného?Děkuji předem za odpověď.Jitka

vilcakul - Re: Zánět u kořene zubu

Dobrý den, v této indikaci se používá homeopatikum Silicea terra v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Toto homeopatikum se nesmí používat, je-li v organizmu nějaký czí předmět, např. umělé cévy, pacemaker atd. Samozřejmě je vhodné i Mercurius solubilis ve stejném dávkování a potenci. Doporučil bych i homeopatikum Caledula officinalis v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1 týdne nebo užívání měsíčkového čaje.

Zuzka - Nesnášenlivost průvanu, bolest ucha, přecitlivělost

Dobrý den, 6 let trpím na "bolesti uší", vystřelují do krku, obličeje. Dříve jsem mívala v létě úlevu, nyní ne. Byla jsem vyšetřena snad na vše, nikdo si se mnou neví rady, zkusila jsem , kromě mnohého jiného, už i homeopata. Dnes jsem se dostala ke článku na vašich stránkách "Zánět mastoidního výběžku Publikováno: Sunday, 09.03. 2008 - 19:09:19" Je to poprvé, co shledávám podobné příznaky s těmi svými. Vyjímkou je, že nemám žádný výtok z ucha, žádné zarudnutí a žádné vyrážky. Předpokládám, že článek se týká akutních případů a ne někoho, kdo má tyto problémy 6 let.
Ptám se, zda jsou informace z tohoto článku aplikovatelné i na mě a zda vidítě nějaké řešení. Samozřejmě trpím i dalšími neduhy, postupně se cítím čím dál hůř a to mi bude teprve 30 let. Stále hledám řešení, stále slýchám různé teorie proč to tak je a co mám změnit, změn jsem už udělala hodně, ale zatím mi vůbec nic nepřineslo úlevu. Ale hledám dál.
Děkuji Vám za odpověď.

vilcakul - Re: Nesnášenlivost průvanu, bolest ucha, přecitlivělost

Dobrý den, samozřejmě jsou tyto informace aplikovatelné i na Váš stav. Na zkoušku si můžete vybrat homeopatikum, které se nejvíce podobá Vašemu stavu a užít ho v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Během této doby by mělo dojít ke zmírnění projevů, při objevení se zlepšení můžete lék postupně vysazovat a nakonec úplně vysadit před uplynutím 2 týdenního intervalu. V případě, že lék nevyvolá žádnou změnu a následné zlepšení, tak je třeba jiného indikovaného léku. Nejlepší by byla návštěva kvalifikovaného homeopata, který by měl předepsat takový lék, který během jednoho měsíce přinese zlepšení a ústup těchto potíží.

Lenka - Kuří oko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká homeopatika by mi pomohla,abych se zbavila kuřího oka na polštářku u prsteníčku u nohy. Je bolestivé při došlapu, tvoří se na něm zrohovatělá kůže, po pedikúře je uvnitř černá tečka (to se mi vždy uleví a nějaký čas to nebolí), nohy nemám nijak horké a boty jsem si taky nikdy nekupovala nekvalitní. 1x mi ho odstraňovali chirurgicky,ale vrátilo se mi, tak jsem na něj zkusila brát Antinomiun crudum 9ch a leptala jsem ho Kolodiem forte. Bradavičky, co jsem na noze měla z bazénu zmizely,ale kuří oko zůstalo.Moje matka má také kuří oko, 3x jí ho odstraňovali chirurgicky a ani to nepomohlo. Děkuji vřele za odpověď!!!