Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Mirka - jak dávkovat echinaceu?

Dobrý den, přítel (47 let, vána 90kg) si objednal homeop. přípravek Echinacea angustifolia 5ch, jako prevenci chřipky a nachlazení. Neobdržel však doporučení o dávkování. Můžete nám prosím poradit, jak tento přípravek dávkovat - kolik kuliček denně? Velice Vám děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: jak dávkovat echinaceu?

Dobrý den, osvědčené dávkování je 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté na týden vysadit. Kůra se může v případě potřeby zopakovat.

Katerina sanabria - rýma

Dobry den ,me holce 9 mesicu zacinaji rust zoubky a furt ma rymu,takovoo ze ve dne ji tece z nosu jak z kohoutku,a v no ci se ji ucpe noc zaschnou je nudle a nemuze dychat ma ktomu i kasel suchy spis davivy.Muzete mi poradit co ji dat? Nechci ji cpat driakama z lekarny ,Dekuji K

vilcakul - Re: rýma

Dobrý den, tyto potíže by mělo řešit homeopatikum Chamomilla vulgaris v potenci C9, 3x denně 3 kuličky rozpuštěné v trošce vody a podané dítěti na umělé lžičce. Doba užití 1 až 2 týdny, poté je třeba lék vysadit, což můžete udělat i dřív, jakmile nastane zlepšení stavu. Chamomilla je lékem číslo 1 na prořezávání zoubků u miminek a tím souvisejícím stavem, což může být i suchý kašel, suchá rýma.

Dana - anestezie

Dobrý den, poraďte mi prosím jaké homeopatikum mám podat pejskovi před uspáním, budou mu čistit zuby. Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: anestezie

Dobrý den, nevím na co chcete před anestezií podat homeopatikum. Mělo by se podat jen v případě nějaké potíže po zákroku, což dopředu nelze určit. Předpis homeopatika bych založil na stavu po zákroku.

Lenka - Suché oko

Dobrý den, vůbec se i netvoří slzy, mám špatné rohovky, pravé oko mi hnisá. Jaké homeoapatika jsou v hodná? Děkuji za odpověd..

vilcakul - Re: Suché oko

Dobrý den, tento problém vyžaduje návštěvu homeopata a předepsání indikovaného homeopatického léku podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

vlasta - THYREOIDINUM D12 10g

Kde seženu toto homeopatikum? Díky za rady

vilcakul - Re: THYREOIDINUM D12 10g

Dobrý den, tento lék v této potenci a gramáži seženete jen v německých homeopatických lékárnách, kde si tento lék můžete objednat online.

Tigi - Ešte Kurdlipid

Dobrý deň ešte raz, podarilo sa mi zohnať z Ruska Kurdlipid, všade sa spomína užívanie potencie C6, môj má však C12. Môžete mi prosím poradiť ako ho správne užívať pri nadváhe, zvýšenom TK a hraničnom cholesterole? Ďakujem

Selenka - Kondylomy

Od 1/2011 mám kondylomy. lekárka mi na ne predpisuje krémy, zatiaľ bez úspechu. Od 4/2011 mám hnačky. Homeopatka mi na kondylomy poradila liek Thuya 30Ch 1 x týždenne 1 guličku. Aký homeopatický liek podľa Vás pomáha na odstránenie kondylomov? Ďakujem

vilcakul - Re: Kondylomy

Dobrý den, na tuto potíž existuje vícero homeopatických léků, ale indikovaný lék se dá vybrat jen podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Je-li tímto lékem Thuja, tak určitě vyléčí i tento problém. Hlavními homeopatickými léky na tento problém jsou: Natrium sulphuricum, Nitricum acidum, Thuja a další.

vilcakul - Re: Ešte Kurdlipid

Dobrý den, jako v každém léku by v krabičce měl být přibalen návod k užití. Podle všeho by užití mělo být stejné jako při potenci C6, to je 2-3x denně 3 kuličky po dobu 6 dní, 7 den pauza. Doba trvání kůry 1 až 2 měsíce.

Tigi - Pleseň na nohe

Dobrý deň, dá sa pomôcť od plesne na nohe homeopaticky? Diagnózu nemám stanovenú lekárom, len dedukujem: v oblasti päty sa mi olupuje koža (aj nad hranicou päty, smerom k členku), je načervenalá a svrbí , niekdey až páli. Mám pocit, že ložiská vznikli z nejakých tmavších tuhších škvŕn / uzlíkov. Nie som si istá, či sa jedná o pleseň, počula som že tá začína okolo prstov, tie však mám v poriadku. Ďakujem

vilcakul - Re: Pleseň na nohe

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a konstituční homeopatickou léčbu, která by měla odstranit sklon k těmto potížím.

Šárka - molusky

Prosím o radu, téměř tříletá dcera má molusky, má jich asi dvacet, dáváme Remasa caps od Fin clubu asi měsíc na posílení a asi měsíc bere homeopatika Dulcamara 9CH 5kuliček ráno a večer a Thuja occidentalis 15CH 10kuliček jednou týdně, zatím se nezdá, že by to nějak zabíralo, změny k lepšímu nepozoruji, mám dávat dál nebo zkusit jen jeden z nich či nějaký jiný homeopatický lék? Ještě dotaz, zda nevadí, že ty kuličky spolkne nebo rozkousne a spolkne, zda se tím účinnek nějak neničí, moc děkuji za odpověď.Šárka

vilcakul - Re: molusky

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a předepsání indikovaného homeopatického léku. Dalším možným postupem je rozpuštění homeopatik ve vodě, čím dosáhnete hlubší účinek homeopatik nebo zvýšení potence. Homeopatika by se měla rozpustit v ústech pod jazykem, půl hodiny před a po podání homeopatika nic nejíst a ani nepít.

lucinda21 - časté onemocnění dítěte

Dobrý den,
synovi je 5 let, před rokem mu brali nosní mandli, poté bral autovakcínu. Trpí často na záněty středního ucha, virozy, kašel, zelená rýma. Antibiotika zaberou, ale brzy poté opět onemocní. Mohu zkusit oscillococcinum nebo něco jiného? Alergik není, mléko podávám sušený sunar 1x denně a přidám syrovátku.

vilcakul - Re: časté onemocnění dítěte

Dobrý den, tuto situaci můžete řešit návštěvou homeopata a homeopatickou léčbou dítěte. Já mám už několik let vyzkoušenou terapii s homeopatikem Echinacea purpurea nebo angustifolia v potenci D4, 3 x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, poté vynechat týden. Kůra se může kdykoliv v případě potřeby zopakovat.