Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatie a psychika

Příspěvky

Bacopa monnieri - Bakopa drobnolistá

Je to bylinka používaná v ajurvédě, existují stovky studii o jejím účinku na regeneraci mozku. Je užívaná samostatně nebo v čajových směsích doporučována pro své velmi příznivé účinky na lidský organismus, na který působí očisťujícím účinkem. Dále zvyšuje koncentraci, takže je vhodná pro osoby, které mají zhoršenou schopnost se učit a zpomalené reakce. Pomáhá při nervovém vypětí, nespavosti a poruchách paměti, astmatu.

 
22. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatie a psychika

Šafrán setý (Crocus sativus)

Šafrán setý je blízkým příbuzným okrasných šafránů (Crocus vernus - šafrán jarní). Pochází ze západní Asie. Na podzim kvete fialovým květem, v každém květu jsou tři nitkovité, 2-3 cm dlouhé purpurově hnědé čnělky (někdy nesprávně nazývané blizny), které se sklízejí ručně, odštípnutím. Neexistuje žádný stroj, který by jakkoliv ulehčil sběr čnělek, a tento fakt, společně s malým množstvím takto získaného koření (přes 150 000 čnělek váží jen asi 1000 g), je důvodem vysoké ceny šafránu.

 
22. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatie a psychika

Albície hedvábná - Albizia julibrissin

Jedná se o dobrý bylinný lék na deprese, je to mozkové tonikum. Květy se dávají do sklenice, květy všech barev, má růžové nebo žluté květy. Léčí deprese hlavně u dětí, říká se mu "bylinný Prozac" jako šafránu, říká se mu také "strom kolektivního štěstí". V zahrádce přemění energii okolí na štěstí. Deprese (prána Slunce), která je spojená s nespavostí (prána Měsíce).

 
22. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatie a psychika

Homeopatické léky na léčbu deprese

Když se člověk cítí v depresi, je to něco, co vyžaduje pozornost. Příliš mnoho stresu může být těžko zvladatelné a důležité pocity mohou být potlačeny nebo obráceny dovnitř. Velká ztráta nebo žal vyžadují čas a emocionální podporu pro skutečné zotavení.

 
11. 1. 2011 | Rubrika: Homeopatie a psychika