Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

evyk - hyperaktivita dětí

Dobrý den, můžete mi prosím poradit,jak na hyperaktivitu dětí? Synovi jsou 3 roky, střídá se u něj hyperaktivita a plačtivost, extrémně se vzteká, obrací agresi i proti sobě, nemá zájem o jídlo (jen o sladkosti)je hubený, neurotický, nevydrží se soustředit,stále sebou mrská a kope neklidně nohama...nějaký léčitel nám řekl, že mu nepracuje stejně pravá a levá hemisféra...mluví dobře,můžete prosím poradit podle tohoto popisu, jak obtíže zmírnit? děkuji

vilcakul - Re: hyperaktivita dětí

Dobrý den, v tomto případě bych uvažoval i o změně chování po očkování. Všechny Vámi popisované symptomy a hlavně hyperaktivita se objevují jako vedlejší účinky očkování. Tento postvakcinační syndrom je dost často viditelný i po delším časovém odstupu po očkování, kdy si to už nikdo s očkováním nespojuje. V případě zhoršení stavu dítěte doporučuji detoxikaci posledního očkování danou potencovanou vakcínou. Postup detoxikace najdete v článcích na této stránce v odkazech "Homeopatie a autismus, Homeopatie a vakcinace".

Markéta - RA

Dobrý den, zajímalo by mě, která tkáňová sůl mi pomůže při revmatoidní artritidě. Předem díky moc.

vilcakul - Re: RA

Dobrý den, jednou z tkáňových solí indikovanou při revmatoidní artritídě je Calcium fluoricum (Calcarea fluorica). Jinak všechny soli fosforu mají afinitu k revmatismu, takže tam je širší výběr.

Jaroslava - Trombofilie

Dobrý den, byla mi zjištěna trombofilie. Pomohla by mi homeopatie? Děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Trombofilie

Dobrý den, v tomto případě by mohla pomoci homeopatická konstituční léčba, pro níž musíte vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Symptomaticky by mohla být vhodná i gemmoterapie např.: Cornus sanguinea, Ginko biloba, Citrus limonum, Alnus glutinosa.

Liba - chronická borelioza

Zdravím, myslíte, že by i chronickou boreliozu homeopatika zvládla ?

vilcakul - Re: chronická borelioza

Dobrý den, borelióza je léčitelná homeopatickou terapií, ale jelikož se jedná o vážné narušení integrity organizmu na všech úrovních, tak je třeba komplexního přístupu. Léčba je možná homeopatickou konstituční léčbou, specifickou homeopatickou léčbou a izopatií. Dalšími možnými přístupy mohou být gemmoterapie a oligoterapie a další.

Kateřina - svědění očí

Dobrý den,
v poslední době, cca 3-4 týdny mě neustále pálí-svědí oči. Jakobych nespala, přitom spávám. Už asi dva měsíce se s mnou táhne zahlenění. Nejdříve přišla rýma s horečkou, později sedla na kašel. Pak to víceméně odeznělao, a le kašel zůstal. No a do dvou měsíců přišla další rýma, sedla mi až po ramena a opět kašel V té době mě ztačly řezat i ty oči. Je to vlastně pořád. Žádné antibiotika jsem nebrala. Před pár dny jsem měla záchvat titánie aspojený s arytmií srdce.
Nějak se letos necítím ve své kůži. Mám roční dítě, krátce po porodu mi začly bolesti zad, soustavným cvičením a Dornovou metodou se to spravilo. teď zase to zahlenění a oči.
Poradíte mi, co bych si mohla na to vzít?
Děkuji
Krainová

vilcakul - Re: svědění očí

Dobrý den, jelikož tu vidím zhoršení zdravotního stavu po porodu a oslabenou imunitu, tak doporučuji vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu, která by měla tyto potíže odstranit. K předepsání indikovaného homeopatického léku je však potřeba znát vaše charakteristické symptomy z mentální, emocionální a fyzické úrovně.

jana hájková - salmoneloza

dobrý večer.syn 5.let,má pozitivní nález salmonely.nyní je to týden od začátku onemocnění.dá se homeopatickou léčbou urychlit odchod bakterie z těla?stále ještě má po téměř každém jídle menší bolest bříška a jednou denně má řidší stolici,takže předpokládám,že při dalším výtěru bude opět pozitivní....užívá biotron forte.smectu již nedávám.drží dietu.děkuji.

vilcakul - Re: salmoneloza

Dobrý den, v tomto případě by nebyla naškodu návštěva homeopata a předpis homeopatického léku podle současného stavu dítěte. V případě přetrvání zdravotních potíží je možnost použití izopatie podáním nosody Salmonely.

Markéta - zastaveni ucinku leku

Dobry den, chtela jsem se pomoci homeopatie vylecit od ekzemu a panicke poruchy a v lednu jsem si od homeopata vzala lek (nevim nazev,nechtela jsem to vedet,jen vim,ze to byla davka myslim 200CH).Ekzem se mi v dalsich mesicich extremne zhorsil a vselijak se tento stav menil, s psychikou to prakticky neudelo skoro nic. Doted mam ale ekzem rozlezly po prstech, o hodne vice nez jsem kdy mela a i kdyz homeopat rika, ze uz ten ucinek leku pusobit nemuze (nemela jsem dalsi davku), tak se mi zda, ze se ekzem stale postupne zhorsuje, ze stale pomalu postupuje po kuzi a svedi me dnes a denne. Pokud to mam vsechno z ucinku leku, da se to nejak zastavit? jsem nyni tehotna a nechce se mi v tomto stavu zase poustet do dalsich experimentů s homeopatiky, ale ten ekzem me trapi, rikam si, ze jsem vubec do homeopatie jit nemela, ze mi to nepomohlo, spis zhorsilo....rada bych se vratila do stavu, kdy jsem mela ekzem na dvou, trech prstech a ne jako ted, skoro na vsech, na dlanich i na hrbetu rukou.....da se s tim neco delat nebo mi pomuze uz jen kozni lekar a masticky?dekuji za odpoved

vilcakul - Re: zastaveni ucinku leku

Dobrý den, v případě indikovaného homeopatického léku je někdy zhoršení zdravotního stavu nutné, aby došlo k úplnému vyléčení. Ale toto zhoršení by nemělo být příliš zdlouhavé a nemělo by být horší než předtím. Léčebná reakce jde zeshora dolů, zevnitř ven a vracející se staré symptomy. Jestli se toto neděje, tak pochybuji o správnosti homeopatického léku na váš stav. O antidotaci účinku homeopatického léku můžete požádat svého homeopata, který ví, co vám předepsal. Většinu homeopatických léků z rostlin antidotuje Camphora, ale musíte přesně vědět, co je třeba antidotovat.

Markéta - Re: Re: zastaveni ucinku leku

dekuji za odpoved,podle homeopata vsechny reakce,ktere jsem po leku mela,byly spravne,jak mely byt..ale nikdo necekal ze se mi ekzem tak extremne zhorsi...uz to bude rok co jsem lek uzila a ekzem mam o hodne horsi nez na zacatku lecby,coz me trapi.homeopat mi rikal ze lek jsem mela spravny,mozna jsem dostala jen zbytecne vysokou davku,nevim.Ekzem se ale stale zhorsuje,pomalu rozsiruje,svedi....pry uz to nemuze po tak dlouhe dobe byt z leku,ale co bych s tim ted mela delat?verim v homeopatii ale kdyz vidim ty reakce na sobe,nemuzu rict,ze mi to neublizilo...

vilcakul - Re: Re: Re: zastaveni ucinku leku

Dobrý den, jestliže se jedná o správný homeopatický lék, tak by měl vykonat velkou práci na mentální a emocionální úrovni. Potom by se mělo zlepšit vše na úrovni fyzické, je však možné vyvolat větší zhoršení na fyzické úrovni příliš velkou potencí indikovaného homeopatického léku. Doporučuji užívat indikovaný homeopatický lék v ředění LM 1, 3x denně 3 kuličky do zlepšení stavu na fyzické úrovni. Poté je třeba dávkování snížit nebo lék úplně vysadit. S tímto ředěním jsem měl největší úspěchy při léčbě ekzémů bez výrazného zhoršení stavu.

Sekerková - celá naše rodina je nemocná

Dobrý den, měla bych dotaz na homeopatika syn - 2,5roku měl angýnu a našli mu streptokoka dostal antibiotika - penbene. streptokok je zaléčený, ale syn stále kašle a je vidět, že mu stále není dobře. Můžete mi prosím poradit jaké homeopatikum by mu pomohlo na posílení imunity?? Pak bych se ještě ráda zeptala na mě a manžela jelikož nám streptokoka našli také a přeléčili jej antibiotiky, já ještě ke všemu kojím 2,5měsíčního syna, který také kašle a má trochu zvýšenou teplotu. Jsme prostě celá rodina po těch antibiotikách tak rozhození, že se nemůžeme zbavit chřipky, kašle a podobně. Můžete mi prosím poradit co s tím?? moc děkuji Sekerkvoá

vilcakul - Re: celá naše rodina je nemocná

Dobrý den, v tomto případě by určitě přišla vhod Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů a pak týden pauza. Kůru je možné v případě potřeby zopakovat. Toto homeopatikum je vhodné jak pro děti, tak pro dospělé a mám s nim velmi dobré výsledky.

Martina - polypy

Dobrý den.Na gynekologii mi byly zjištěny polypy na sliznici,tak jsem chtěla poprosit o radu která homeopatika bych mohla užívat abych se vyhla výškrabu.Ještě částečně kojím,tak bych nerada pod narkozu.Děkuji.

vilcakul - Re: polypy

Dobrý den, doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, která by měla tento sklon organizmu odstranit.