Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Zadní rýma

Dobrý den, v tomto případě je velmi těžké něco doporučit, nenapsala jste žádné charakteristické symptomy dítěte jen to, že je zahleněné. V případě posílení imunity můžete zkusit užívat homeopatikum Echinacea purpurea D4, 3x denně 3 kuličky po dobu 1 týdne a pak udělat 2 týdenní pauzu. Po ní můžete homeopatikum zase užívat podle stejného schématu. Dítě dostane homeopatikum přes mateřské mléko od Vás, v případě kojení.

Lenka - Lemna minor

Dobrý den,
jen se chci ujistit, zda užíváme správně Lemna Minor potence D3 kapky - 3x denně 5 kapek nakapu do cca 50 ml vody k vypití. Nebo kapat přímo do pusy?
Vadí pokud se zároveň užívají i antihistaminika a kortikoidy do nosu?
A hodí se i k léčbě zbytnělé sliznice v nosohltanu jako následek ozařování a chemoterapie?
Děkuji.

vilcakul - Re: Lemna minor

Dobrý den, schéma užívání homeopatika Lemna minor je 3x denně 5 kapek a je jedno jestli lék užijete přímo nebo si ho nakapete do trošku vody. Lemna minor se hodí na všechny zbytněliny v nosu, takže by měla nos zprůchodnit, ale v případě vedlejších účinků chemoterapie a ozařování by bylo možná vhodné použít i homeopatické léky jako je Cadmium sulphuricum, X-ray, Radium bromatum, Sol a další.

Marcela - Opakované padání vlasů

Dobrý den, je mi 40 let a již osmým rokem mi opakovaně masivně padají vlasy po celé hlavě, nejvýraznější je prořídnutí v oblasti spánků (výrazné kouty). vlasy vždy padají ve stejném období (cca od června do prosince), pak zas nepadají vůbec. Léčím se se štítnou žlázou (operace pro karcinom, užívám Letrox, vše v pořádku. Prosím o radu. Děkuji

vilcakul - Re: Opakované padání vlasů

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata, protože je potřeba předepsat indikovaný homeopatický lék podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Jirka - nosni mandle

dobry den, 16 let syn, neustale problemy s mandlemi, doktor navrhuje vytrzeni, ale jeste hledam jiny zlusob lecby... lze homeopatii nebo cinskou medicinu?

vilcakul - Re: nosni mandle

Dobrý den, v tomto případě doporučuji vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Dobré výsledky se dají dosáhnout v této indikaci s homeopatikem Lemna minor, v potenci D, 3x denně 5 kapek.

vilcakul - Re: Re: nosni mandle

potence D3

iva - Re: Re: Re: nosni mandle

Jirko, měla jsem tyto problémy s dcerou a podle obrazu zabíraly skvěle dva léky: mercurius sollubitis (při typickém zápachu z úst a bolestivé polykání) a belladona (při náhlém rychlém zvýšení teploty). Dcera z těchto problémů postupně odrostla a nemuseli jsme vůbec použít ATB. Kamarádka u téhož zvolila odstranění mandlí, její dcera má různé problémy dodnes. Hodně štěstí!

radka - pulsatilla

Dobrý den,
ještě bych se chtěla,prosím vás zeptat, nikde jsem nemohla pulsatilla pratensis najít, jen pulsatilla nigricis, nebo úplně bez přídomku. je to stejné homeopatikum? Bylo by možné,prosím Vás,eventuálně mi jej od Vás zaslat na dobírku? Děkuji mnohokrát.

vilcakul - Re: pulsatilla

Dobrý den, ano jedná se o stejný lék, někdy je pod názvem Pulsatilla pratensis nebo nigricans. Jedná se o stejný lék se stejnými indikacemi, o kterých jsem psal v odpovědi na předešlý dotaz. Tento lék Pulsatilla dostanete koupit v lékárnách prodávající homeopatika firmy Boiron.

Radka - Deprese a žárlivost

Dobrý den, prosím o radu, mám malé dítě,s novým partnerem, jsem žena 45 let, v poslední době mám pocit, že mne nic nebaví, časté střídání nálad,apatie,bez plánů do budoucnosti, pracuji z domova,s dítětem mi dost pomáhá partner. Dříve jsem byla energická, hodně pracovitá. Zároveň se dostavila zvýšená žárlivost na partnera.Můžete mi, prosím Vás doporučit nějaká vhodná homeopatika?Děkuji mnohokrát za odpověď.

vilcakul - Re: Deprese a žárlivost

Dobrý den, při těchto potížích by mohlo být vhodné homeopatikum Pulsatilla pratensis v potenci C30 nebo C200, 1 dávka (3 kuličky) a poté počkat minimálně 1 měsíc na reakci organizmu.Pulsatilla má onemocnění ze žárlivosti, má deprese a střídání nálad, potřebuje oporu partnera a často je tam hormonální nerovnováha.

Sona - Akne

Dobry den,

uz rok a pul me trapi akne, hlavne na cele a na spancich. Nikdy jsem na to moc netrpela. Je mi 33 let. Mam tri deti. Je fakt, ze jsem mela tezke obdobi behem 4-5 poslednich let. Jen malokdy jim korenena jidla, sladke docela dost.
Dekuji za radu.
Sona

vilcakul - Re: Akne

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ve Vašem případě by bylo vhodné užívání křemeliny, která velmi pozitivně ovlivňuje kožní problémy. Z gemmoterapie bych doporučil na detoxikaci organizmu Břízu a následně Černý rybíz, který má kortikoidní efekt na kožní potíže. Jestliže mluvíte o těžkém období v posledních 4-5 letech, tak asi tam někde bude příčina rozladění Vašeho organizmu a objevení se akné. Dále by možná nezaškodilo omezit to sladké, které také může zhoršovat kožní problémy.

Pavel - Homeopatická léčba svrabu

Dobrý den , poprosil bych Vás o radu homeopatického léku na zákožku svrabovou

Pavel - Re: Homeopatická léčba svrabu

omlouvám se, zapomněl jsem poděkovat.Pavel

vilcakul - Re: Re: Homeopatická léčba svrabu

Dobrý den, v této indikaci se mohou symptomaticky použít následující homeopatické léky: Arsenicum album, Carbo vegetabilis, Causticum, Hepar sulphur, Lycopodium clavatum, Psorinum, Sepia a Sulphur. Zkuste vybrat své charakteristické symptomy a podle nich vybrat z daných léků na tuto obtíž. Obrazy léků najdete na internetě, většinou na mých stránkách. Poté si koupíte indikovaný homeopatický lék potence C9 v lékárně a můžete ho užívat po dobu 5 dní, 3x denně a pak lék vysadíte a počkáte na reakci organizmu. Podle mě bude homeopatická léčba zdlouhavější než alopatická, která je schopná člověka zbavit svrabu za pár dní.

Johanka - Očista po chemu a nadváha

Dobrý den, jsem 9 měsíců po chemoterapii, po jejímž dokončení jsem se psychicky zhroutila (před ní bylo obdodí 14 měsíců se silnými antibiotiky a následná operace tl. střeva). Začala jsem se doslova cpát jídlem - vlčí hlad a nyní mám 15 kg nadváhu. Vzhledem k tomu, že jsem vozíčkářka, špatně se mi pohybuje a tak prosím o radu jakou zvolit homeopatii na snížení chuti k jídlu a jakou zvolit homeopatii na vyčistění celého organismu od "léků", padají mi vlasy, vyrážka, suchá pokožka, hluboké vrásky,zácpa, chronická rýma.
V současné době užívám - jablečný ocet s vodou a tkánovou sůl č. 12 Biokomplex SF, psychika se již srovnala,
děkuji mnohokrát, Johanka

vilcakul - Re: Očista po chemu a nadváha

Dobrý den na vedlejší účinky chemoterapie se hodí homeopatikum Cadmium sulphuricum v potenci C30, 3x denně 3 kuličky rozpustit pod jazykem nebo můžete rozpustit kuličky v 1/4 až 1/2 litrové flašce s dobrou vodou a popíjet z ní přes den. Můžete si udělat 5 denní kůru a pak lék vysadit. Jestliže netrpíte vedlejšími účinky chemoterapie, tak můžete zkusit homeopatikum Kurdlipid v potenci D6, 3x denně 3 kuličky po dobu 6 dní a 7. den je pauza. Tyto kuličky se mohou užívat 2 až 3 měsíce, k tomu bylo by vhodné vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Ve Vašem případě by mohla být vhodná i křemelina, která upravuje chuť k jídlu, detoxikuje střeva, zlepšuje kondici pokožky, usnadní vyloučení stolice. Z gemmoterapie by mohla být vhodná na detoxikaci organizmu Bříza, poté některý specifický lék třeba Ribes nigrum (Černý rybíz).