Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Katka - Bolest břicha

Dobrý den,
trpím celiakií, mám celkově oslabenou imunitu, časté angíny, záněty močových cest. Před týdnem jsem měla problém při močení, přeléčila jsem to jen s pomocí Urinalu, potíže přestaly, jen mě občas bolí v bedrech. Před dvěma dny jsem začala mít problém s břichem, nesnesitelná bolest přímo v pupíku (což jsem nikdy nezažila) a v jeho okolí, celé břicho ztvrdlé, značná plynatost, dneska už je břicho měkčí, plynatost přetrvává, pořád mě bolí v pupíku a v horním středu břicha (žaludek), pociťuj něco jako pálení v pupíku, v žaludku. Dnes mám mírně zvýšenou teplotu na 37 (většinou mám 36,5). Chuť k jídlu pořád mám. Jsem dlouhodoběji v zahraničí a ráda bych vyzkoušela homeopatika, než bych šla případně k lékaři, víceméně tu není problém sehnat jakákoliv homeopatika. Také mám problém s výtoky a pálením v pochvě. Moc děkuju za tip, Katka

vilcakul - Re: Bolest břicha

Dobrý den, jelikož se jedná o komplexní problém postihující všechny úrovně, doporučoval bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky by mohly být vhodné následující homeopatika: Nux vomica, Lycopodium clavatum, Chelidonium majus, Staphysagria na močové potíže. Z gemmoterapie Bříza na detoxikaci, pak Vitis viniféra (Vinná réva) nebo Ficus carica (Fikovník).

Martina - Opar

Dobrý den, trpím na opary a ráda bych znala určitou prevenci a léčbu. Nebývám nemocná, snad jen unavená a nevyspaná ( malé dítě)
Děkuji, Martina

vilcakul - Re: Opar

Dobrý den, doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky může být vhodné homeopatikum Rhus toxicodendron, Natrum muriatikum a další, z gemmoterapie: Acer campestre.
Více se dočtete v článku na následujícím odkazu: http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=447

Mae - Psychika prvňáka

Dobrý den, potřebujeme radu.
Máme problém s dcerou v první třídě má strach že něco udělá špatně přitom je chytrá a šikovná, ale ze strachu, že udělá chybu je úplně mimo navíc má problémy v novém prostředí. Teď jen fňuká, pláče, nejí a když něco sní chce se jí zvracet, takže ze strachu že se pozvrací ve škole nesnídá. Už si nevíme rady příští týden chceme jít za pediatrem.
Chci se zeptat zda není nějaké homeopatikum, které by jí pomohlo? Děkuji.

vilcakul - Re: Psychika prvňáka

Dobrý den, protože se jedná o komplexní problém postihující všechny úrovně jejího bytí, doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, která je schopna úplně eliminovat tento stav. Z gemmaterapie by mohla být vhodná Bříza (Betula alba) a pak Ficus carica (Fikovník).

Zdenek - potize s krcni patwri

Dobry den mam velke potize s krcni pateri .Pred 15 lety jse si krcni pater vymknul a dnes mam stupnujici bolesti.Dekuji za radu Zdenek

vilcakul - Re: potize s krcni patwri

Dobrý den, tento stav by potřeboval vyšetření a následnou léčbu, myslím tím na reponaci a obklady kostivalem. Vnitřně by mohla být vhodná homeopatická konstituční léčba doplněná gemmoterapií: Betula alba, Abies pectinata nebo Alnus glutinosa.

Olga - očkování

Dobrý den, rádi bychom vycestovali s naším 2 letým synem do Keni, nerada bych ho však zatěžovala dalším očkováním, už tak toho má v sobě až až. Je možné pojistit se proti onemocněním (malárie, žlutá zimnice) homeopatiky nebo by jste očkování doporučil a neutralizoval případné nežádoucí účinky vakcín? Děkuji za Vaši odpověď, s pozdravem Olga

vilcakul - Re: očkování

Dobrý den, v tomto případě se doporučuje užití nosody dané nemoci v potenci C200, prentivně 2 týdny před cestou. V případě malárie je vhodná nosoda Malárie 1x 3 kuličky, před štípnutím komárem je vhodné homeopatikum Ceanothus v potenci C6, 2x denně 3 kuličky po dobu pobytu, pokud jde o krátkodobý pobyt. Podobný účinek by mohlo mít i homeopatikum Ledum palustre. Preventivně může být vhodné homeopatikum Artemisia absinthium. Záleží na tom, před jakou chorobou chcete dítě ochránit, protože v Keni je zvýšené riziko nákazy a těch nemocí a hlavně přenášečů je tam hodně. Homeopatická léčba by byla možná jen v případě přítomnosti homeopata a podávání indikovaných homeopatických léků, ať už v prevenci nebo léčbě nemocí. Toto téma je tak rozsáhlé, že to přesahuje rámec této poradny.

Eva - Homeopatika na zvýšení chuti k jídlu

Dobrý den,
prosím o radu - jaká homeopatika dát 20-ti měsíčnímu synovi, aby měl větší chuť k jídlu? Přes den jí (nebo spíš ochutnává), porci příkrmu sní velice výjimečně, na oběd sní několik lžiček, v noci je kojený (budí se 4 - 6x). Sunar - kterým jsem chtěla pomalu nahrazovat kojení, abychom zvládli odstavení cca do měsíce - odmítá, kaše také nechce.
Děkuji moc

vilcakul - Re: Homeopatika na zvýšení chuti k jídlu

Dobrý den, v této indikaci se velmi osvědčilo homeopatikum Alfalfa (tolice vojtěška) v potenci C5, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Homeopatikum je třeba rozpustit na umělé lžičce a pak ho kojenci vkápnout do pusinky. Kdybyste chtěla dále kojit, tak toto homeopatikum je vhodné i na zvýšení mateřského mléka. Nedivte se, že dítě odmítá náhradní stravu, když mu chcete vzít ten nejintimnější kontakt s matkou.

Eva - Re: Re: Homeopatika na zvýšení chuti k jídlu

Dobrý den,

mnohokrát děkuji za radu. Snažila jsem se homeopatika sehnat, bohužel marně, ani v kamenných lékárnách, ani na internetu není alfalfu možné koupit. Dokonce ani na stránkách Boironu. Vojtěška je k mání pouze ve formě kapslí jako potravinový doplněk. Není ještě nějaké homeopatikum s podobnými vlastnostmi?
Kojit ještě nepřestávám, dokud to syn bude vyžadovat a nebude chtít nic jiného... :o)
Děkuji Eva

vilcakul - Re: Re: Re: Homeopatika na zvýšení chuti k jídlu

Dobrý den, v tomto případě doporučuji objednat toto homeopatikum z lékárny Homeo Nitra. Já to taky u nich kupuji a mají různé potence. Adresu i kontakt najdete v Seznamu lékáren v Menu vlevo.

Emilie - kašel

Již léta mne trápí kašel, především ve dne. Objeví se při každém pohnutí mysli - smích, stres, úlek, změna prostředí, teplo-zima, vzpomínky na prožité nepříjemné situace, nervozita před vystoupení na veřejnosti. Žiji v prostředí, kde se nemohu nebo neumím? prosadit. Dříve jsem trpěla na časté angíny.
Lékařské vyšetření jsou rozpačitá.

Děkuji za pomoc

vilcakul - Re: kašel

Dobrý den, i tento problém by potřeboval bližší vyšetření a předpis indikovaného léku podle vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Doporučuji proto vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.

Ivana - Chlamydie -respir.systém

Dobrý den, prosím Vás o radu. Manžel trpí chronickým dráždivým kašlem už několik let. Při změně lékaře, se následně potvrdily hraniční hodnoty ASLA, + pozitivita chladymií. Léčba - sprej na bázi korttikoidů, pokud kašel nepřejde (a nepřechází), potom prý připadá do úvahy léčba ATB.. Jakými homeopatiky by se mu dalo pomoci ?Děkuji velice za odpověď a přeji příjemný den.

vilcakul - Re: Chlamydie -respir.systém

Dobrý den, tento problém může být řešitelný homeopatickou konstituční léčbou nebo izopatickou terapií, kdy se podává nosoda Chlamydia trachomatis. Pro tuto léčbu je třeba vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.

Jana N. - Klimakterium

Mužete mi prosím doporučit nějaký lék na kliakterické problémy kterými se trápím již 12 let. Jde o návaly pocení a horka které se střídají s chladem. Toto mě trápí ve dne i v noci. Velice děkuji za odpověd a přeji hezký den. Jana.JU

vilcakul - Re: Klimakterium

Dobrý den, v této indikaci je vhodno vícero homeopatických léků, předepsat by bylo vhodno jen jeden, který by měl rezonovat s vaším stavem na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Z gemmoterapie bych doporučil extrakt z maliníku, s kterým mám při menopauze velmi dobré výsledky. Pro homeopatickou léčbu byste měla vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.