Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: Zánět spojivek

Dobrý den, stav je možné řešit homeopatickými léky, ale bylo by třeba s miminkem navštívit kvalifikovaného homeopata. Symptomaticky by mohly pomoci homeopatika Natrum muriaticum nebo Chamomilla.

Kristina - Homeopatika z placenty

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti s homeopatiky z placenty a případně jaké. Očekávám narození potomka a zvažuji to, ale není to úplně levná záležitost, navíc vyrábí pouze nějaká firma v Německu.
Předem děkuji za odpověď,
Kristina

vilcakul - Re: Homeopatika z placenty

Dobrý den, ještě jsem o homeopatiku z placenty neslyšel, takže neznám ani jeho indikaci.

Irena - kojení

Dobrý den, zajímalo by mě, zda mohu dlouhodobě (př. 3 měsíce a více) užívat homeopatika na podporu kojení. Užívám teď ricinus communis 5ch 3x denně. Mám pořád málo mléka (i když je užívám) avšak když jsem je přestala brát, tak mám pocit,že je to ještě horší. Popř. zda by jste mi doporučil ještě jiná homeopatika na podporu kojení. Děkuji

vilcakul - Re: kojení

Dobrý den, v této indikaci můžete zkusit i jiné homeopatika na podporu laktace: Pulsatilla, Lac caninum, Urtica urens a další.

Barbora - nadmerné ochlpenie

Dobrý deň chcela by som vás poprosiť trpím nadmerným ochlpením a potrebovala by som pomôcť a naordinovať nejaké vhodnú homeopatickú liečbu ktorá by pomohla mohli by ste mi niečo odporúčiť? za odpoveď ďakujem a prajem pekný deň

vilcakul - Re: nadmerné ochlpenie

Dobrý den, v tomto případě byste měla vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky se tento stav moc ovlivnit nedá, protože se jedná asi o poruchu hormonálního razu.

Eva - Ztráta důvěry v sebe a k druhým

Dobrý den, chtěla jsem poprosit, zda je možné indikovat homeopatický lék na můj problém. Problém se objevil již v mém dětství, kdy od nás odešel otec a já to velmi těžce nesla, zůstala jsem na něm viset a nedokázala jsem se s tím nikdy pořádně vyrovnat. Nyní se to projevilo v mém partnerském vztahu.Dříve jsem bývala otevřená, spontánní a veselá, nyní jsem ztratila sebedůvěru a obecně i důvěru k lidem a zvlášť mužům, někdy mám i problém v komunikaci s lidmi, cítím se pod tlakem a nedokážu být uvolněná a spontánní.Mám stálé obavy, že mne partner opustí kvůli jiné ženě, žárlím a řekla bych, že jsem někdy až paranoidní. Nedokážu být sama sebou ze strachu, že mě takto lidé a partner nebudou přijímat. Prosím alespoň o zmínku nějakých konkrétních homeopatik, které by mohly pomoci v mém případě. Srdečně děkuji

vilcakul - Re: Ztráta důvěry v sebe a k druhým

Dobrý den, Váš problém je tak komplexní, že potřebuje vyšetření u homeopata a předepsaání indikovaného homeopatického léku. Pro předpis tohoto léku musí homeopat znát Vaše charakteristické rysy na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Těžko se bude tento problém řešit symptomatický, protože se jedná o hluboký a dlouhodobý psychický problém.

Míla - Žádám o radu

Je mi 55 let .Při výšce 162 cm jsem vážila vždy asi 70-75 kg.Asi před rokem jsem během 5-6ti měsíců zhubla až na 45 kg.Skončila jsem na kapačkách,absolvovala všechna možná vyšetření,další pobyt v nemocnici a další vyšetření.Při prvních vyšetřeních mi našli žaludeční vředy se kterými jsem měla potíže už dříve.Ty už jsou zahojené a mimo jich žádné vyšetření nic neobjevilo.
Tím jsem se pro odborníky stala ukončeným případem a i přes přetrvávající stav
-přesto, že jím mnohem více než před ztrátou váhy ( i 6-8krát denně ) vážím pořád kolem 45-46 kg a trápí mne velká únava.Až na mé naléhání mne doktor poslal na psychiatrii s tím ,že problém může být jedině tohoto rázu.Léčení mělo probíhat pouze podáváním tlumících prostředků na nervy což nijak nepomohlo.Vyzkoušela jsem i bylinky,léčitele -jak se říká "Tonoucí se stébla chytá" a zatím bez výsledku.Prosím o radu kam se ještě můžu obrátit.Děkuji Míla

vilcakul - Re: Žádám o radu

Dobrý den, s těmito potížemi byste měla vyhledat kvalifikovaného homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky lze těžko léčit tyto problémy, ale indikovaný homeopatický lék by měl Vaše problémy vyřešit, i když to bude trvat i několik měsíců.

Jitka - Opět zánět u kořene zubu.

Dobrý den,před 3 týdny jste mi doporučil nějaká homeopatika na zánět u kořene zubu.Nyní již skoro 2 týdny užívám Mercurius solubilis 9CH 3 krát 3 kuličky.Boulička se mi trochu zmenšila,ale nezmizla.Mám ještě pokračovat dál nebo ve vyšší potenci či zkusit Siliceu.Děkuji za odpověď.Jitka

vilcakul - Re: Opět zánět u kořene zubu.

Dobrý den, zkuste raději Siliceu C9, 3x denně 3 kuličky a výplach úst měsíčkovým odvarem po dobu jednoho týdne. Nejlepší by byla návštěva homeopata a předepsání indikovaného homeopatického léku.

P. V. - zánět mandlí

Dobrý den,
již dva roky chronickým zánětem mandlí, dělají se mi čepy a mandle neustále pobolívají, nemám teploty. Jednou je to lepší jednou horší. Pravá mandle mě bolí víc. Přez léto je zlepšení , ale vím o nich! Pomůže mi Lymphomiosot? A jak bych ho měla užívat. Děkuji

vilcakul - Re: zánět mandlí

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Homeopatikum Lymphomyosot můžete zkusit, užití je popsané v letáčku léku.

Josef - Zánět spojivek

Dobrý den, mám 5ti letého syna, kterého vlastně od narození trápý zánět spojivek. Je citliví na slunce. Večer mu z oka vyplachujeme žlutý hnis, oko má zarudlé a vnitřní stranu koutku nateklou. Jedná se u něho jen o levé oko, pravé je v pořádku. S jarem a příchodem slunce se stav zhoršuje. Spánek má neklidný a ve spánku se vsteká a kope kolem sebe. Můžete mi prosím poradit, co bychom mohly vyzkoušet. Předem děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Zánět spojivek

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky by možná mohlo být vhodné homeopatikum Natrum muriatikum v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1 týdne. Poté je třeba lék vysadit a počkat na reakci organizmu. Lék můžete vysadit i dřív, jestliže se reakce na lék objeví dříve. Vně se často používají koupele očí nebo výplach heřmánkem.

Pavlína - potence?

Jak mám rozumět tomu, když je v radách, jak užívat to konkrétní homeopatikum: potenci jednou týdně? Co je to ta potence? A ještě mě zajímá ředění. Který je silnější lék CH5 nebo CH30?
Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: potence?

Dobrý den, potencí se značí to, kolikrát bylo homeopatikum ředěno a dynamizováno (potencováno). Ředěním se myslí to, v jakém poměru je roztok ředěn, D je ředění 10:1, C ředění je 100:1. Z materiálního pohledu (vědeckého) se zdá potence C5 silnější, protože obsahuje více materiálního z původní látky. Potence C30 z pohledu homeopatie je silnější, přestože z materiální látky není moc přítomno, protože je více energeticky nabitá, je vícekrát ředěná a potencovaná. Homeopatikum slouží k přenosu informace, která nezávisí na matérii a má dát impuls organizmu k vyléčení. Proto se nízké potence mohou užívat častěji, protože svým účinkem ovlivňují více fyzickou úroveň, vyšší potence od C30 působí i na emocionální a mentální úroveň.

Monika - tlaková kopřivka

Dobrý den,
již téměř dva roky trpím tlakovou kopřivkou, stav se stále zhoršuje. Zjistili mi alergii na roztoče, nicméně léky nepomáhají. Myslíte, že by mi mohla homeopatie pomoci? Kopřivku mám každý den...