Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Kateřina - rakovina mízních uzlin

Dobrý den,
před nedávnem jsem se na vás obrátila s dotazem na léčbu rakoviny mízních uzlin -psí neduhy. Podařilo se mi najít skvělého homeopata, léčba probíhá druhý měsíc, boužel nádor roste stále. Homeopat vyměnil carcinosinum za kandinozu, lachesis, který před tím střídal carcinosinum a scropularii nodosu po týdnu vynechal, prý se zdá že působí. Moje otázka je, zda nenechat pejska perovat. O rakovině a homeopatiku víte více než já, pokud lachesis je konstitučním lékem mé desetileté feny, a zřejmě ano, její imunitní systém není dostatečně silný na boj s dost velkým nádorem, nebylo by lepší chirurgicky nádor odebrat a pak pokračovat v homeopatické léčbě?
Jsem zoufalá, děkuji za odpověď

vilcakul - Re: rakovina mízních uzlin

Dobrý den, při léčbě rakoviny je možné odstranit nádor operativně a potom doléčit pejska homeopaticky. Někteří homeopaté jsou také toho názoru, že je lepší nejdříve chirurgicky odstranit tumor a pak následně podstoupit homeopatickou léčbu. Samozřejmě je toto rozhodnutí na Vás, léčba rakoviny neproběhne během pár měsíců, chce to čas a hodně trpělivosti.

Martina - Chudokrevnost

Dobrý den, dcerka, 19 měsíců je chudokrevná. Po klasických kapkách (aktiferin) trpí nechutenstvím. Zajímalo by mně, zda by ji ji pomohlo podávání Ferrum phosphoricum 9 ch. A v jakém množství. Děkuji za odpověď. Martina

vilcakul - Re: Chudokrevnost

Dobrý den, v tomto případě je tu velká pravděpodobnost, že tento lék pomůže v této indikaci. Já sám mám s tímto homeopatikem dobrou zklušenost při léčení symptomů anémie, ať už v těhotenství nebo z jiné příčiny. Doporučil bych Ferrum phosphoricum v potenci C5 nebo C9, 3x denně 3 kuličky rozpustit na malé lžičce v trošce vody. Doba užití minimálně do kontroly, která potvrdí zlepšení stavu, to je zmírnění nebo vymizení chudokrevnosti.

Dana - Bolest nohou

Dobrý den, prosím o radu. Jaký lék můžu použít při bolestech nohou - od kolene dolů, tupá vnitřní bolest zhoršená při chůzi, někdy až ztuhnutí, nohy studené, cukrovka v anamnéze, křečové žíly nemám. Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Bolest nohou

Dobrý den, pro předpis indikovaného homeopatického léku je potřeba znát Vaše charakteristické symptomy na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Proto bych doporučoval vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Symptomaticky by mohly pomoci následující homeopatika: Phosphorus, Sulphur, Sepie, Belladona, Nitric acid, Arsenicum album a další. Zkusit můžete vybrat podle "obrazu" některého homeopatika, které se nejvíce podobá Vašemu stavu. Vybraný homeopatický lék můžete zkusit užít v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Při zlepšení můžete homeopatikum snížit v četnosti užití nebo ho úplně vysadit. Při neovlivnění stavu nemá smysl toto homeopatikum dále uvažovat a je přeba předpisu bliže podobného homeopatického léku.

Radka - Vyrazka na krku ve vlasech a za uchem

Dobry den,

Jsem v 9.tydnu tehotenstvi, mam problem s velmi svedivou vyrazkou na krku kousek ve vlasech a za pravym uchem. Muzete mi poradit co na to za homeopatickou mast? Mockrat dekuji

vilcakul - Re: Vyrazka na krku ve vlasech a za uchem

Dobrý den, na tento problém se v homeopatií nepoužívají masti, ale homeopatické léky, které se předepisují podle charakteristických rysů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Proto by bylo nejlepším řešením návštěva homeopata a homeopatická konstituční léčba. Symptomaticky by mohla pomoci homeopatika: Sulphur, Graphites, Oleander, Vinca minor, Mezerum, Sepie, Mercurius solubilis a mnoho dalších. Zkusit můžete třeba homeopatikum Sulphur v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Při zlepšení můžete homeopatikum snížit v četnosti užití nebo ho úplně vysadit. Při neovlivnění stavu nemá smysl toto homeopatikum dále uvažovat a je přeba předpisu bliže podobného homeopatického léku.

Jana - Oculoheel

Dobrý den, měla jsem velmi dobrou zkušenost s tímto výrobkem, ale v lékárně mi řekli, že už se asi nevyrábí, nikdo ho nenabízí. Nevím, čím tyto kapky příp.nahradit. Prosím o radu, vždy mi oko zklidnily a velmi pomohly. Předem Děkuji Jana

vilcakul - Re: Oculoheel

Dobrý den, tyto oční kapky měly následující složení, takže by se mohly použít i jednotlivě, jen by bylo třeba koupit kuličky a ty pak rozpustit v převařené vodě a tak je kapat do očí. Složení očních kapek Oculoheel: Cochlearia officinalis D5, Echinacea D5, Euphrasia officinalis D5; Pilocarpus D5. Tento lék můžete objednat na internetě na následujícím odkazu: http://dinarin.oxyonline.cz/product.jsp?artno=30062285

Kristýna - Atopický ekzém

Dobrý den,
je mi 18 let a od mala trpím atopickým ekzémem, kožní lékařka předepsala snad už vše. S mastičkami to vzdávám, nemá to smysl, zabírá vždy všechno, ale jen na chvíli. Už jsem vypozorovala, z čeho se mi ekzém horší a vyhýbám se tomu. Už se mi objevuje jen pod nosem a to přes zimu. Když je léto, tak mi sluníčko hodně pomáhá a je to bez problému. Děkuji za pomoc.

vilcakul - Re: Atopický ekzém

Dobrý den, s tímto problémem můžete klidně navštívit homeopata a požádat ho homeopatickou konstituční léčbu, protože homeopatie má s kožním onemocněním celkem dobré zkušenosti. Indikovaný homeopatický lék musí být předepsán podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Martina - Zácpa

Dobrý den, chci vás poprosit o radu týkající se zácpy u 8 měsíčního kojence. Ráda bych vyzkoušela homeopatii, jelikož projímadla, která lze u kojence dát nemají požadovaný efekt i při dodržování všech režimových opatření. Dlouhou dobu jsem používali rektílní rourku a nyní má dcera potíže se zácpu. Vždy na začátku jes tolice tuhá, bobkovitá, posléze je měkčí, ale vždy formovaná.Několikrát za den tlačí, ale bez efektu. Pochopitelně, pokud není stolice dva dny a více, odmítá jídlo, je nafouklá, plačtivá.
Děkuji za vaši odpověď

vilcakul - Re: Zácpa

Dobrý den, nejlepší by bylo navštívit homeopata, aby mohl předepsat ten nejvhodnější lék. Symptomatický by jste mohli vyzkoušet některý z následujících léků:

Alumina - suchost sliznic, lék starých lidí, nemá nucení na stolici, problémy s vyprázdněním, zhoršují brambory.

Nux vomica - zácpa s neúčinným nucením na stolici, střídání zácpy a průjmu, zhoršují stimulanta.

Bryonia alba - zácpa s tvrdou a suchou stolicí, všeobecné zhoršení pohybem.

Lachesis mutus - páchnoucí stolice, zácpa s pocitem stažení konečníku, stále nutkání v konečníku, ale ne na stolici.

Natrum muriaticum - pálivé bolesti a píchání po stolici, stolice je tuhá a kouskovitá.

Opium - úporná zácpa bez nucení, okrouhlé a tuhé černé výkaly, stolice se vysouvá a vrací zpět.

Phosphorus - velmi páchnoucí stolice a větry, velká ochablost po stolici.

Selen a ještě mnoho dalších.

Nejdříve můžete zkusit třeba homeopatikum Nux vomica v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1 týdne. Při zlepšení můžete lék vysadit nebo snížit frekvenci dávkování. V případě, že lék zabere, tak ho můžete kdykoliv v případě potřeby zase podat, ale když nebude mít na tento stav žádný vliv, tak je potřeba jiného homeopatického léku.

Lucie - zadní rýma?

Dobrý večer, mohla bych poprosit o radu, jaká homeopatika by mi pomohla vyřešit problém se zahleněním. Do krku mi stále stékají hleny, které mě nutí neustále polykat a pokašlávat. Jedná se o chronickou potíž, trápí mě to denodenně během celého roku. Nevím, zda se může jednat o tzv. zadní rýmu? Netuším, odkud se hlen bere. Mnohokrát děkuji za odpověď, přeji hezký večer, Lucie.

vilcakul - Re: zadní rýma?

Dobrý den, tento problém by potřeboval vyšetření u homeopata, tudíž byste měla některého navštívit a požádat ho o léčbu. Indikovaný homeopatický lék se dá předepsat jen podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Martina - Štítná žláza

Dobrý den, chci se zeptat jestli existuje homeopatika nebo gemmoterapeutika na léčbu snížené funkci štítné žlázy (beru denně Letrox 75). Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Štítná žláza

Dobrý den, na léčbu hypofunce štítné žlázy existuje vícero homeopatických i gemmoterapických přípravků. Já sám mám v této indikaci dobrou zkušenost s homeopatiky: Iodum, Calcarea carbonica, Calcarea iodata, Kalium iodatum, Natrium muriaticum, Sepia succus, Spongia tosta a Thyroidinum. Ale nejvíce se mi osvědčila homeopatická konstituční léčba, ta měla nejlepší efekt. Z gemmoterapie bych uvažoval o prostředcích vyrobených z břízy, mandlovníku, arónie černé, lísky, kaliny, hlohu a svídy krvavé. Po drenáži organizmu břízou bych zvolil gemmoterapeutikum nejvíce pokrývající Vaše současné potíže.

Ivana Vojčiniaková - imuno trombocytopenie

V průběhu těhotenství mně byla diagnostikována imuno trombocytopenie. Onemocnění přetrvává i po porodu. Lékaři mě léčí kapačkami a zvažují kortikoidy. Jelikož kojím a chci i nadále obracím se na vás z žádostí, jestli by mě nepomohla léčba pomocí homeopatie.
Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: imuno trombocytopenie

Dobrý den, samozřejmě se můžete léčit homeopatií, která je možná i během kojení a nemá žádné vedlejší účinky ani na matku, a ani na dítě. Samozřejmě by pro předpis indikovaného léku byla nejvhodnějším řešením návštěva homeopata, který zjistí Vaše charakteristické symptomy na mentální, emcionální a fyzické úrovni. Pak po analýze stanoví jeden lék, který se nejvíce podobá Vašemu stavu, tudíž bude mít i schopnost ho léčit. Alopatická medicína většinou v tomto případě uvažuje o nedostatečné funkci sleziny, takže by byla možná i homeopatická léčba na podporu její funkce. V této indikaci se osvědčilo homeopatikum Ceanothus americanus, Bellis perenis, Asafoetida a další. Z gemmoterapie bych uvažoval o prostředcích z břízy a habru.