Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Jana - laryngitida

Dobrý den, vnučka 2,5 let trpí častými laryngitidami (1x za měsíc). Mohli by jste nám poradit jakým léky předcházet těmto zánětům. Jaké hemeopatické léky užívat i na podporu imunity? Děkuji

vilcakul - Re: laryngitida

Dobrý den, jako obvykle na tuto otázku doporučuji homeopatikum Echinacea purpurea nebo Echinacea angustifolia v potenci D4, 3x denně 3 kuličky. Toto homeopatikum posilní imunitní systém dítěte a zabrání dalším onemocněním a zápalům dýchacích cest. Homeopatikum se může užívat 1-2 týdny v kritickém období, potom se může udělat 1-2 týdenní pauza. Kůru je možné v případě potřeby kdykoliv zopakovat.

bara - hemeroidy v tehotenstvi

Dobry den, moc prosim o radu.Jsem ve 37 tydnu tehotenstvi a uporne mne trapi varixy a hemeroidy ( z kt. jsem zacala i krvacet)radeji bych s ohledem na plod sahla po homeopaticich nez po bezne dostup lecich.Dekuji!

vilcakul - Re: hemeroidy v tehotenstvi

Dobrý den, s touto potíží by bylo nejlepší navštívit homeopata, který doporučí indikovaný homeopatický lék, podle vašich charakteristických symptomů. Symptomaticky by mohly být vhodné následující homeopatika: Aesculus hippocastanum, Ammonium muriaticum, Capsicum anuum, Collinsonia canadensis, Lachesis mutus, Lycopodium clavatum, Natrum muriaticum, Nux vomica, Sepie a další. Homeopatikum můžete zkusit 3x denně 3 kuličky po dobu 5 dní, poté ho vysadit a počkat na reakci organizmu. V případě zlepšení a následném relapsu můžete kůru zopakovat.

evyk - chčipka a současné podání několika preparátů

Dobrý den, můžete mi prosím napsat, zda se může podat najednou několik homeopatik (v rubrice chřipka mým příznakům odpovídá několik léků (Nux vomica, stodal, pyrogenium, phosphorus) Popřípadě jaké musí být mezi jednotlivými homeopatiky pauzy. A ještě od kolika let se smějí podávat (mám dva syny 10 měs a 3,5 roku. Děkuji

vilcakul - Re: chčipka a současné podání několika preparátů

Dobrý den, na chřipku existuje několik homeopatických léků, které je třeba předepsat podle charakteristických symptomů dítěte. Nejlepší by bylo mít děti v péči homeopata pod homeopatickou konstituční léčbou. Při chřipce se všeobecně podává nejdříve Oscillociccinum, které zábrání onemocnění a rozvinutí nemoci v počátečním stádiu. Jestliže je už nemoc rozvinutá, tak už Oscillociccinum většinou nezabere. Potom je třeba specifických homeopatických léků na chřipku, ale ty je nutné předepsat podle charakteristických symptomů pacienta. Dalšími možnými léky může být: Vincetoxinum hirudinaria, Eupatorium perfoliatum, Rhus toxicodendron, Gelsemium sempevirens, Influenzinum a další.

evyk - opakované podávání chamomily

Dobrý den,je možné podávat chamomilu kojenci opakovaně (dávala jsem 10 dní 3x denně 9c)teď 14 dní nedávám a zdá semi, že se stav zhoršil, syn(10 měs) se neustále v noci budí pláče a drápe se do obličeje, ukonejší ho jen kojení. příkrmy moc nechce,pití krom mateřského mléka nechce žádné,zuby mu ještě nerostou.Můžete prosím poradit, co by bylo vhodné? ještě se mi zdá, že je zahleněný, chrčí to v něm, ale odsát nic nejde.doporučujute na imunitu echinaceu, ale v decimální potenci se u nás nedá sehnat, působila by i v c potenci? děkuji předem za odpověď

vilcakul - Re: opakované podávání chamomily

Dobrý den, homeopatikum samozřejmě můžete zopakovat, ale mělo by po možném počátečním zhoršení viditelně zlepšit stav dítěte. Jestli se to neděje, tak je třeba jiného homeopatika. Echinacea učinkuje nejlépe na imunitu v potenci D4, já sám si ji pěstuji na zahradě a tuto potenci si dělám. Jednou dobu byla k dostání online na internetu, teď nevím jaká je situace. Malé děti, které užívaly Echinaceu purpureu nemusely pár let k doktorovi, i když tam předtím chodily každý druhý měsíc. Mám s tímto homeopatikem velmi dobrou zkušenost, takže mohu jen doporučit.

Marie Śípová - bolest kyčlí

Prosím o radu,mám bolení kyčlí,především v noci.Mám renální selhání ledvin ,ale od toho to není.Předem děkuji.

vilcakul - Re: bolest kyčlí

Dobrý den, v této indikaci mám dobrou zkušenost s homeopatikem Aesculus hippocastanum v potenci C5-C9, 3x denně 3 kuličky do odeznění obtíží. Poté je třeba dávkování homeopatika snížit nebo ho úplně vysadit. Dále by nezaškodila návštěva homeopata a homeopatická konstituční léčba, která by měla odstranit predispozice k těmto potížím.

Marie - trombocytopenie

Dobrý den, dá se homeopatiky zvýšit počet krevních destiček? Jde o 1,5 roků staré dítě, kterému po očkování klesly destičky na velmi nízké hodnoty.Kostní dřeň má v pořádku.Předem děkuji za odpověď

vilcakul - Re: trombocytopenie

Dobrý den, samozřejmě je to možné, jen je třeba navštívit homeopata a požádat ho o léčbu. Homeopatická konstituční léčba by měla tento problém úplně odstranit. Vhodná může být i fytoterapie a gemmoterapie. Další možnou alternativou je detoxikace vedlejších účinků očkování, metodu a způsob najdete popsán v článcích v sekci "Homeopatie a vakcinace" a v sekci "Homeopatie a autismus".

Martina - Artritida

Dobrý den, je možnost léčby psoriatické artritidy homeopatiky? Pokud ano, jaká může být úspěšnost?
děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Artritida

Dobrý den, léčba této potíže je možná, jen je třeba vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Homeopatická konstituční léčby by měla tento problém zmírnit a možná i úplně vyléčit. Další možností je gemmoterapie, která má také několik přípravku vhodné v této indikaci.

Ludmila - alergie na salicyláty

Dobrý den, dá se prosím Vás ovlivnit homeopatiky alergie na salicyláty / projevy-chronická rýma ,zduřelá nosní sliznice, polypy/Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: alergie na salicyláty

Dobrý den, tato potíž by se měla zmírnit homeopatickou konstituční léčbou, po případně izopatií. K léčbě je však nutné vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu.

Simona - Otočený režim

Dobrý den,
prosím o radu, jaké homeopatikum by pomohlo našemu pětiměsíčnímu miminku: poslední měsíc má otočený režim - okolo 22. hodiny se probudí a pak usne až kolem třetí ráno. Je v pohodě, vypadá, že jí nic nechybí, hrajeme si, nebo ona sama, nebo ji nosím v nosítku a třeba uklízím... Přes den má pěkný pravidelný režim střídání aktivity a spánku, spát nechce jen tenhle úsek noci. Kromě zúženého kanálku v jednom oku a toho, že stoličku má 1x za asi 8-9 dní je zaplaťpámbu vše v pořádku - je veselá, hravá, spokojená.
Moc děkuji.

jarka - migrena a alergia

Dobry den. Mam 32 rokov a po porode sa mi rozbehli strasne migreny. Aj pred tym ma bolievala hlava ale 3x do mesiaca a ibalgin vzdy zabral,ale teraz ma boli hlava aj 10-13x do mesiaca a to hlavne pred a pocas menstruacie a aj v strede cyklu, bezne lieky nezaberaju a trva to aj 3-4 dni. Iba liek od neurologa napokon zaberie-triptan. Co by ste mi z homeopatie odporucili,ja som si uz nasla par liekov ale neviem ktory je pre mna vhodny a to lachesis lebo sepia 15, alebo natra mur, beladona,popripade glonoine ci epipheus. Viete mi poradit co je na moj problem najvhodnejsie? A 2 problem tiez sa spustil a prehlbil po porode a dojceny je neustala nadcha,stale soplim a to hlavne rano. Na orl vsetko ok,na alergo nezistili ziadnu alergiu aj ked alergo liek dasselta mi zabera a soplenie je vyrazne miernejsie. Da sa zbavit aj tohto problemu? To soplenie mam rok v kuse,ci je leto ci zima takze je to nieco celorocne,tiez som nasla par liekov na to ale neviem co vybrat-allium cepa alebo histaminum,ci galphimia glauca,alebo cimicifuga,corizalia,euphorbium,mozno poradite nieco ine...dakujem krasne za radu pekne sviatky prajem

Ivana - Nadmerné ochlpenie

Dobrý deň, prosím Vás aký homeopatický liek, alebo liečbu by ste mi doporučili pri nadmernom ochlpení, mám strašne veľa chlpov na celých nohách aj stehnách hrubých čiernych, nad hornou perou, na bruchu nejaké. Okolo bradaviek aj na predlaktí a veľmi ma to trápi. Mám len jeden vaječník, druhý mi vybrali lebo som tam mala dermoidnu cystu. Dá sa s tým niečo robiť? Aby mi prestali nejako rásť? alebo aspoň sa to obmedzilo? ďakujem za odpoveď

vilcakul - Re: Nadmerné ochlpenie

Dobrý den, jelikož se jedná o hormonální poruchu, tak doporučuji homeopatickou konstituční léčbu. Proto byste měla vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Symptomaticky se tento problém moc nedaří řešit, konstitučně máte větší šanci na zmírnění tohoto problému.