Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Jarka - nález na plíci

Dobrý den,našli mi na plíci malé nádorky a že nejsou životu nebezpečné, přesto mně posílají na operaci na odběr vzorku, jestli je to zhoubné nebo ne.
Doporučil by jste mi operaci, nebo rovnou se zaměřit na homeopata?

vilcakul - Re: nález na plíci

Dobrý den, rozhodnutí je samozřejmě na Vás, ale i pro homeopatickou léčbu je důležité stanovit diagnózu a povahu onemocnění. V každém případě bych doporučil homeopatickou léčbu ať už před operací nebo po ní.

Marta Popelková - vysoký cholesterol

Prosím o radu, zda existují homeopatické přípravky na snížení cholesterolu. Užívám předepsaný Simgal ale bolí mě z toho svaly a vzhledem k tomu že jsem po operaci ramene mi to vadí. Děkuji za odpověď, Popelková

vilcakul - Re: vysoký cholesterol

Dobrý den, samozřejmě homeopatické léky indikované na tuto potíž existují. Ale já osobně bych byl pro homeopatickou konstituční léčbu, vždyť tento stav nemůže být indikací pro homeopatický lék, protože je důslkedkem vnitřní nerovnováhy organizmu. Konstituční homeopatický lék je vybrán podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Pro léčbu byste měl vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Ze symptomatických homeopatických léků na tuto potíž bych uvažoval o lécích: Chelidonium majus, Carduus marianus, Cholesterol a Kurdlipid.

Jana Otýpková - Dotaz

Dobrý den.
Prosím o radu.
Ovlivňují léky konkrétně lexaurin a jiné léky na uklidňění a doplňky stravy konkrétně L-tryptofan účinky homeopatik?
Prosím o zaslání odpovědi na e-mail otypkovajana@seznam.cz

vilcakul - Re: Dotaz

Dobrý den, v tomto případě se dá říct, že vše co potlačuje symptomy pacienta, tak ovlivňuje účinnost homeopatik a také volbu indikovaného homeopatického léku.

Kateřina - Dlouhodobá - chronická bolest zubu

Obracím se na vás s prosbou...
Asi před 2ma roky mě najednou začal intenzivně bolet zub ( 5ka dole vlevo ). Vyhledala jsem svého zubaře, ihned zub vyvrtal a otevřel..., zub stále zlobil a měla jsem ho otevřený asi 3 měsíce, protože nesnesl žádný uzávěr. Po 3 měsících se zadařilo, že zub sice stále pobolíval, ale bolest byla snesitelná a téměř odezněla. Podotýkám téměř, protože o sobě stále dával vědět, ale naučila jsem se s tím žít. Nyní se zub kvůli přemostění nabrousil, můstek padl výborně, jen ta 5ka mě opět trápí. Zubař chce můstek vyndat, sám nechápe co s tím zubem může být, jeví se jako zdravý, netuším co by dál dělal...
Ale mně se do toho moc nechce. Tuším, že bude u zubu nějaký chronický nedoléčený zánět / moje domněnka /, který se lékaři nepodaří vyléčit a jen opět ještě více rozbouří už tak bolavý zub. Současná bolest je opět snesitelná. Jen prostě nemohu na levé straně více méně kousat:(
Prosím, poradíte mi co v tomto případě dělat?

Velmi vám děkuji.

Katka

vilcakul - Re: Dlouhodobá - chronická bolest zubu

Dobrý den, v tomto případě by byla vhodná návštěva homeopata a předepsaní indikovaného homeopatického léku. V této indikaci se mi symptomaticky osvědčil homeopatický lék Hecla lava v potenci C30, v akutních případech s častějším podáváním, tj. 3x denně 3 kuličky po 6 hodinách. V případě, že bolest ustoupí, tak je třeba dávkování snížit na 1-2 dávky denně, a po pár dnech při ústupu potíží vysadit. V chronických případech můžete zkusit tento lék ve stejné potenci 1x týdně 3 kuličky. Dalšími vhodnými léky by mohla být Calendula officinalis nebo Chamomilla vulgaris v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů, při zmírnění snížit dávkování a pak úplně vysadit při zlepšení.

Kateřina - Re: Re: Dlouhodobá - chronická bolest zubu

Velmi se omlouvám, budu se ptát asi hloupě, ale potence C30 je klasické 30CH?? Omlouvám se... Katka

vilcakul - Re: Re: Re: Dlouhodobá - chronická bolest zubu

ano, je to CH30

Terézia - Časté průjmy

Dobrý den,potřebovala bych od Vás radu,
poslední dobou mám průjmy.Docela mě to zatěžuje, když jsem třeba ve škole nebo o víkendu jsme jeli na návštěvu a já u nich ,,proprůjmovala,, celou noc.Omezuje mě to a od téhle doby se bojím někam jezdit.I do té školy.Okolí mi říká, že je to nervové, ale necítím se ve stresu.Bojím se, aby to nebyla např. Crohnova choroba.Na kolonoskopii se bojím, tak bych Vás chtěla poprosit o nějakou radu ohledně homeopatik.

vilcakul - Re: Časté průjmy

Dobrý den, tento problém by potřeboval vyšetření a předpis indikovaného homeopatického léku. Proto bych doporučil, co nejdříve vyhledat homeopata v blízkosti vašeho bydliště a požádat ho o léčbu.

Terézia - Re: Re: Časté průjmy

Moc děkuji, pokusíím se v nejbližší době vyhledat.

Sabina - Přetrvávající padání vlasů, lámavost, řídkost, suchost

Dobrý den,
již dva roky mi hodně padají vlasy, používala jsem nejrůznější výživu jak vnitřní tak vnější. Ovšem nyní jsou mé vlasy o 75procent ridší než před dvěmi lety. Je mi 19 let.
V lékarně mi teď nabídli tří-měsíční kúru na chronické padání vlasů.
Pokud mi můžete poradit nějaká homeopatika či snad léčbu, která by mi mohla pomoci budu Vám velmi vděčná.

vilcakul - Re: Přetrvávající padání vlasů, lámavost, řídkost, suchost

Dobrý den, jelikož se jedná o postižení, které má tendenci ke zhoršení, tak bylo nejlepším řešním vyhledat homeopata a požádat ho léčbu. Homeopatická konstituční léčba je schopna odstranit tuto potíž s pozitivním efektem na celý organizmus a mentální stav.

Jana - bolest močového měchýře

Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem homeopatika. Můj problém je, že jsem dlouho měla zúženou močovou trubici)nyní docházím na rozšiřování) a poškodila se mi sliznice v močovém měchýře, často trpím bolestmi močového měchýře, vyzkoušela jsem už různé preparáty ale zatím nic dlouhodobě nezabralo. Děkuji za odpověď

vilcakul - Re: bolest močového měchýře

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil homeopatikum Calendula officinale v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Samozřejmě by bylo nejlepší vyšetření u homeopata a předepsání indikovaného homeopatického léku. Dalšími vhodnými homeopatickými léky na problémy s močovými cestami jsou Equisetum, Petroselinum, Asparagus, Cantharis, Staphysagria, Causticum a Pulsatilla. Z gemmaterapie se osvědčily přípravky z brusinky, jalovce a břízy. Z léčivek má největší věhlas v této indikaci celík zlatobyl a medvědice lékařská.

Pavla Tvrdá - Játra a žlučník

Dobrý den, prosím o radu, Již rok mám bolesti na pravé straně pod žebry. Biorezonanční přístroj BICOM odhalil EB virus v játrech, dle sono mám játra zvětšená. Ve žlučníku jsou kameny / 4 malé/. Chirurg doporučil operaci žlučníku, zvětšená játra neřešil, homeopat říká, že problém by se tím neodstranil, že původ potíží je v játrech. Na operaci se mi nechce, myslím, že žlučník by mě v těle být. Užívám gemnoterapii, Rowachol - údajně rozpuští kameny a ostropestřec. Držím dietu. Co bych ještě mohla užívat z homeopatických léků, abych dosáhla zlepšení? Bolest je trvalá a moc mě sužuje. Děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: Játra a žlučník

Dobrý den, v tomto případě bych uvažoval o homeopatické konstituční léčbě, která by mohla být doplněná gemmoterapií nebo orgánovýmí homeopatickými léky. Pro stanovení homeopatického konstitučního léku je potřeba analýza charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Mezi nejlepšími prostředky na játra z gemmaterapie patří černý rybíz, orgánové homeopatické léky jsou Chelidonium majus, Carduus marianus a Taraxacum officinalis. Více se dočtete v článku na této webové stránce v sekci "Homeopatie a játra".

Jana Klimešová - Zánět spojivek

Dobrý den, můj 13 měsíční syn trpí od narození neustálými záněty oka, které se projevují hnisavým zelenožlutým výtokem, má zalepené oko. 3x absolvoval sondáž, u jednoho oka zabrala, u pravého nikoli a v květnu byl s pravým okem na operaci. Slzné cesty pravého oka měl srostlé a tak mu tam lékaři voperovali stent. Bohužel zlepšení stavu se nekonalo. Neustále se opakují záněty oka, k tomu se po operaci přidali rýmy, kterými do té doby netrpěl. Rýmu má vždy déle než 2 týdny, velmi hustou, občas žlutozelenou. Lékaři mu na záněty očí předepisovali kortikoidy a antibiotika (Maxitrol, Ophtaquix, Kanamycin), na rýmu většinou Pamycon a jednou dokonce celková ATB. Po aplikaci léku vždy došlo ke zlepšení, po jejich vysazení se problém přibližně po týdnu vrátil a my vše absolvovali nanovo. Na očním jsme už pravidelní hosté, jsme tam každý týden. Chtěla jsem se zeptat, zda bych mu mohla pomoci některými homeopatiky. Děkuji za odpověď.