Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Kristina - vaginalne mykozy

Dobry den. Trpim opakovanymi vaginalnymi mykozami. Ake homeopatika zaberaju na mykozu? Dakujem za odpoved.

vilcakul - Re: vaginalne mykozy

Dobrý den, tento problém by měl být řešitelný homeopatickou konstituční léčbou. Doporučuji návštěvu homeopata a adekvátní homeopatickou léčbu. Symptomaticky by možná měla tento stav ovlivnit homeopatická Candida albicans v potenci C30, užívaná 1x týdně 3 kuličky, po dobu 1 měsíce (4 dávky). Pak by se měl objevit nějaký pozitivní efekt s touto potíží, když ne, tak je třeba jiného homeopatického léku.

Sona - Nespavost

Dobry den,
predem Vam dekuju za odpoved nize. Je pravda, ze jsem si jiz koupila Ignatiu Amaru a pomohla mi. Chtela bych se zeptat ohledne me 10tileté dcery. Nemuze vecer usnout. Nekdy ji trva i dve az tri hodiny, nez usne. Neni to kazdy den. Ma to uz velmi dlouho, skoro od malicka. A ja jsem tim trpela take v detstvi a mladi. Ted uz mene.
Dekuju za radu.
Sona

vilcakul - Re: Nespavost

Dobrý den, pro předpis indikovaného homeopatického léku informace o nespavosti nestačí. Pro efektivní léčbu jakékoliv zdravotní potíže je nutno odebrat celkový stav dítěte na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Nejdůležitější jsou charakteristické symptomy z těchto úrovní, chutě a odpor k jídlu, reakce na vnější vlivy, zlepšení a zhoršení atd.

VĚRA ONDROVA - HEKLA LAVA 9 UŽITÍ

Prosím, mám na obou nohách ,po dvou ostruhách ,koupila jsem si hekla lava 9 ,ale nevim jak užívat.Mám velké bolesti.Prosím napište mi užití Dekuji Věra

vilcakul - Re: HEKLA LAVA 9 UŽITÍ

Dobrý den, toto homeopatikum můžete zkusit užívat 3x denně 3 kuličky po dobu 1 až 2 týdnů. Během této doby by mělo dojít ke zmírnění symtomů, když se to nestane, tak je třeba jiného přenějšího homeopatického léku. Doporučuji návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

Jana - Růžovka

Dobry den, mam v obliceji ruzovku. Chci se zeptat, zda pomuze homeopatie a jake jsou moznosti. Dekuji. Jana

vilcakul - Re: Růžovka

Dobrý den, v první řadě bych vám doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Je dost možné, že je tento problém řešitelný homeopatií, ale na předpis indikovaného homeopatického léku je potřeba znát vaše charakteristické symptomy z mentální, emocionální a fyzické úrovně.

Dita - pomoc při výběru homeopatika

Dobrý den,
manžel psal cca před týdnem k vám do poradny ohledně pomoci při výběru vhodných homeopatik pro synovu rýmu. CCa druhý den syn homeopatika užívá a jde na něm vidět, že zabírají, cítí se lépe a proto mě to motivovalo k napsání pomoci i pro mě.
Celý život bojuji s nadváhou-obezitou. V březnu minulého roku jsem flirtovala s myšlenkou zhubnout. Běžnou cestou to bohužel nešlo, spíše jsem přibírala a tak jsem v září nasadila ADIPEX RETARD po kterém jsem zhubla ze 125kg na 90 do ledna tohoto roku. Na začátku února jsem podstoupila operaci bederní plotýnky, při pobytu v nemocnici, nemocniční stravou jsem zhubla na 84kg. Cítila jsem se skvěle a vůbec mi nechyběl adipex. Jenže jak jsem přišla domů, tak jsem znovu začala dojídat po dětech jídlo, hlavně mlsat sladkosti a večer jsem s manželem u TV bužírovala hody ve formě pomazánek, pizza atd. Dopadlo to tak, že jsem ani ne za měsíc přibrala zpět na 92kg. Potřebovala bych se znovu zastavit v jídle, mlsání. Prosím poradíte mi co můžu brát za vhodné léky? Potřebovala bych zhodit nutně 10kg kvůli zádům protože se opět začínají ozývat z důvodu rychlého přibrání na váze po operaci a nechtěla bych znovu skončit v nemocnici. Děkuji moc Dita Š.

vilcakul - Re: pomoc při výběru homeopatika

Dobrý den, v první řadě bych vám doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla zlepšit váš mentální stav a posílit vaši vůli. Dále by mohl být vhodný homeopatický přípravek Kurdlipid, v potenci C6, 3x denně 3 kuličky. Dále by nezaškodila detoxikace tlustého střeva, na co by se mohla hodit křemelina. Další podpornou terapií by mohlo být posilnění jater semeny z ostropestřce mariánského, jejichž oslabení může být i důvodem nadváhy.

Pavla - očkování mimina

Dobrý den, jaký je váš názor na očkování a zmírnění případných problémů homeopatiky? Zůzní se názory lékařů i homeopatiků. Dcera 4,5 měsíce je po dvou očkováních Hexa vakcínou. Už po prvním jí vyrazil ekzem na bříšku, nyní po druhém je ho trochu víc ( suchý ), nic dramatického, ale....
Co byste prosím poradil na ekzem a co k dalšímu očkování. Teplotu či jiné reakce neměla. U prvního očkování jsme použili Thuya a Apis Melifica, u druhého jsem dostala odsypáno potenc. Hexavakcínu.
Děkuji
Pavla K

vilcakul - Re: očkování mimina

Dobrý den, pokud se vám osvědčil určitý postup a vedlejší účinky očkování se neprojevily, tak v tom můžete pokráčovat. Doporučený postup je před vakcínací podat potencovanou vakcínu v potenci C200 a v případě potřeby po očkování. Po měsíci můžeme posoudit stav v dítěte a v případě potřeby udělat detoxikaci očkování v krátkém nebo dlouhém cyklu s potencemi C30, C200, 1M a 10M.

Lenka - Kurdlipid a obezita u dětí

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je Kurdlipid vhodný i na snížení váhy u šestiletého chlapce, který užívá rok léky na epilepsii, a jejichž vedlejším účinkem je v jeho případě zvýšená "žravost". Během roku se dostal z pásma nadváhy do pásma obezity, a to mu působí i další zdrav. problémy. Děkuji.
Pokud by mohl Kurdlipid užívat, v jaké potenci a dávkování vzhledem k jeho věku?

vilcakul - Re: Kurdlipid a obezita u dětí

Dobrý den, v první řadě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Ta by měla odstranit dané zdravotní potíže a tím upravit i hmotnost dítěte. Při homeopatické konstituční léčbě může být v případě potřeby podávan i Kurdlipid na snížení hmotnosti. Kurdlipid se většinou užívá v potenci C6, 3x denně 3 kuličky. Dalším možným řešením může být antidotace epileptik jejich napotencováním a udělat očistnou kůru v potenci C30, C200, 1M a 10M jako při detoxikaci vedlejších účinků očkování.

Sona - Deprese ?

Dobry den,
predem me omluvte, bude to bez prizvuku, protoze je na me klavesnici nemam (jsem v zahranici).
Poslednich nekolik mesicu jsem prosla tezkym obdobim (rozchod s manzelem, zmena pece o deti...) a stava se mi, ze najednou se rozbrecim, je mi vseho lito, nekdy zase nemuzu spat nebo usnout. Jsem moc unavena, a rano se mi nechce vubec vstat (predtim jsem vyletela z postele brzy rano...). Snazim se akceptovat vse, co se stalo, ale je to nekdy tak tezke. Jaka homeopatika by mi mohla pomoct ? Dekuju

vilcakul - Re: Deprese ?

Dobrý den, v tomto případě bych doporučoval návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky by mohla být vhodná Ignatia amara v potenci C30, 1 dávka 3 kuličky. V případě, že psychický stav nebude zmírněn, tak je možné užít po týdnu zase jednu dávku Ignatia C30, nebo C200.

Milan - Nehet

Pěkný den.Na levé i pravé noze,mam na palci a malíčku plísen v nehtu .Nejdříve byl zasažen kraj nehtu a postupně se plísen rozšiřuje.Prosím o radu,jak problém řešit homeopaticky.Děkuji

vilcakul - Re: Nehet

Doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu.

Michaela - opakující se bolest hlavy

Dobrý den,
potřebovala bych od vás radu, jaká homeopatika použít. Moje maminka trpí náhlými silnými bolestmi hlavy, které se opakují v prvidelných intervalech několikrát za den. Byla na všech vyšetřeních na neurologii a nebyl nalezen žádný nález. Bolesti se opakují jednou za půl roku a trvají asi měsíc. Bolest je lokalizována nad okem v pravé části hlavy a je velmi silná, až urputná. Maminka má psychicky náročné zaměstnání a do toho studuje. Jinak je zcela zdravá. Myslím, že by jí homeopatika mohla pomoci. Děkuji Vám za odpověď.

vilcakul - Re: opakující se bolest hlavy

Dobrý den, na předpis indikovaného homeopatického léku je potřeba více informací o charakteristických symptomech na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky by možná mohlo pomoci homeopatikum Natrium muriatikum v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Jestli se jedná o náhlý problém, tak by mohlo být vhodné homeopatikum Aconitum v potenci C30, v jedné dávce 3 kuličky, tři dávky s hodinovým odstupem a potom počkat na vývoj stavu.