Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: zvonenie v ušiach /tinitusú

Dobrý den, tato potíž je léčitelná, jen je třeba vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Danka - nezvladatelný vztek

Dobrý den, poslední dobou trpím na "návaly" vzteku, vytočí mě v podstatě cokoli, obzvlášt dopoledne. Mám dvě malé děti a ráda bych je těchto mých stavů ušetřila. Beru HATK. Existuje nějaké homeopatikum, které by toto zvládlo vyrušit? Děkuji předem za odpověď!

vilcakul - Re: nezvladatelný vztek

Dobrý den, v tomto případě by bylo dobré vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. V první řadě bych myslel na homeopatikum Staphysagria, které je nemocné vztekem a je to pro něj velký problém. Doporučil bych užít homeopatikum Staphysagria v potenci C30, 1x 3 kuličky a pak počkat minimálně 1 měsíc na reakci organizmu.

Jitka - Trhání hlavou

Dobrý den,můj syn chodí do 1.třídy.Líbí se mu tam,učení zvládá,je spokojený,přesto začal asi před měsícem trhat hlavou dozadu.Dočetla jsem se,že jsou to tiky kvůli nezralé nervové soustavě.Mohou mu pomoci nějaká homeopatika?Děkuji za odpověď.Jitka

vilcakul - Re: Trhání hlavou

Dobrý den, v tomto případě bych navštívil homeopata a požádal ho o léčbu. Bylo by dobré stanovit příčinu tohoto stavu, jestli se jedná o neurologický problém, který je možná zaviněn vakcinací.

Radka - nožní klenba

Dobrý den,několik měsíců mě intenzivně bolí pravé chodidlo,prý mi padá příčná klenba,chodím na rehabilitaci asi 2 měsíce a zlepšení žádné,vložky do bot nosím chvíli.Bolest začíná už po probuzení v posteli,pak když se ostavím,než to rozchodím,pak si to zvykne,v práci stojím celé dopoledne,to mi nepřidá,noha jeunavená.Zlepšení senutím,ale když pak chvíli sedím a mám stát,tak to hodně bolavé,než to zas rozchodím,nikdy to chůzí nepřestane bolet uplně,takový kolotoč.Mám pocit otoku uvnitř chodidla,někdy je i lehce vidět,noha červená není,otok někdy mírný.Bolest je jako po zhmoždění,ˇ%Tuknout se třeba o nohu židle je nesmírně bolestivé,Připadne mi ta bolest neadekvátní tomu,že je to bezúrazová bolest.Byla bych moc vděčná za nějaký lék,děkuji předem moc,Radka

vilcakul - Re: nožní klenba

Dobrý den, v tomto případě bych navštívil homeopata a požádal ho o léčbu. Prvním lékem by mohla být Arnica montana kvůli pohmožděné bolesti, v potenci C9-C15, 3x denně 3 kuličky.

Radka Térová - Kašel mé dcery

Dobrý den,byla bych ráda,kdybyste mi doporučili lék na kašel,který je spíš suchý,vyvolá ho sucho v hrdle,delší mluvení ,nebo spíš vysvětlování,vzrušené mluvení,smích,hluboký nádech.Při kašli a po něm bolest v krku,ta pak odezní a zase se vrátí,ale při kašli je intenzivní.Bolest pod pravým prsem,při kašli a po něm,tlačivá,zevnitř.Objeví se i po ulehnutí na levý bok a někdy i pod druhým prsem.Kašel je spíše suchý,mocně hlasitý,moc hluboký.Kašle takhle moje 10letá dcera,moje homeopatka je nedostupná,tak zkouším,jestli mi poradíte,předem moc děkuji,Térová.

vilcakul - Re: Kašel mé dcery

Dobrý den, vhodný lék najdete na následujícím odkazu: http://www.homeopatie.cz/clanky/metoda/26.htm

Lucie - autismus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na léčbu dětského autismu, vzniklého zřejmě po očkování hexa vakcínou. Slyšela jsem o možnosti prodělané encefalitidy po tomto očkování, které autismus spouští. Synovi je 5 let. Po Hexe už nedostal žádná očkování. Je hodně podrážditelný, nemluví, nerozumí spoustě věcí. Není ale agresivní i se někdy rád tulí.
Znáte nějaké případy vyléčení po homeopatii?
Děkuji

vilcakul - Re: autismus

Dobrý den, tato potíž je léčitelná homeopatií, jen musíte vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. V tomto případě je možné vykonat detoxikaci potencovanou vakcínou a podpůrnými přípravky, jejichž popis najdete v článcích na této webové stránce. Tam najdete i případy vyléčeného autismu homeopatií i detoxikací očkování. Články hledejte v sekcích: "Homeopatie a autismus a Homeopatie a vakcinace" v Menu vlevo.

Iveta - alergie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kde by se dala sehnat homeopatika Wyethia helenoides na alergii. děkuji za opověď

vilcakul - Re: alergie

Dobrý den, toto homeopatikum si můžete objednat z Homeo lékárny Nitra, z rakouské homeopatické lékárny Remedia na www.remedia.at nebo také z Anglie, z Heliosu.

Milena - ucpaný nos kde sehnat lemna minor

Dobrý den. Mám prosbu, kde uvedené homeopatikum seženu? Na rybníku v zimních měsících není nic, vyrobila bych si ho, principy znám.
Nos mám opakovaně vyšetřený, nic se nenašlo.Alergie to také není. Po kortikosteroidových nosních kapkách se za několik týdnů efekt dostavil, ale po čase zase přestal. Teď nedýchám nosem již opakovaně několikrát ročně, tu týden, pak měsíc, pak půl roku,nyní bez přerušení 4 měsíce. Užívala jsem mnoho lahviček Euphorbia compositum HeLL.Z počátku zabíral.Pak již ne, nebo jen hodinu. Používala jsem vše dostupné i na objednávku z lékárny,chemické i přírodní, sháněli mi vše, co jsem k problému vyčetla.Zabírá jen xylometazolin a oxymetazolin .Ničí sliznice. Doháním to prostředky na regeneraci nosní sliznice, dexpanthenol, aescin, eterické oleje, sezamový olej, měsíčkový, rakytníkový, vitamin A v kapkách apod. Opatrně, abych sliznicím ještě nepřitížila.
Někdy mám zcela ucpanou jen jednu dírku, levou,jindy obě. Někdy dýchám normálně a během vteřiny!!! se nos ucpe tak, že již nenadechnu. Připadá mi to, jako když v mozku otočím vypínačem.
Je to bez ohledu na cokoli, jedno zda velice vlhký vzduch nebo suchý, zima nebo léto.Takto to trvá již 3 roky.Někdy se stane, že nos zase jako na povel začne fungovat, když jdu svižně s nordick Walkingovými hůlkami 5 km. Efekt ale nevyydrží.
Celou dobu mám dg. polycytemie vera, s neustále stoupajícími hodnotami červených krvinek a destiček, tzv. zahušťování krve, musela jsem podstupovat venepunkce / odebrání 400 ml krve/ v týdenních intervalech.Hrozí mi chemoterapií, cystostatika k potlačení krvetvorby. odmítám. Sice mám krevní faktory genetické, ale do 58 let mého věku se neprojevilo nic. Až po plicní embolíi dvojnásobné, infarktu plíce.Tady to začalo!!!
Pak po 2 letech tromboza mozku/ všech 4 mozkových splavů / 1 odumřelé ložisko z nedokrvenosti mozku. po vysazení Warfarinu a současné infekci herpes siml. II do středouší..

Mám dojem, že právě nedostatečné dýchání postižených plic vede k abnormální tvorbě erytrocytů, aby tělo dohnalo potřebné zásobení kyslíkem.Potřebuje více krvinek. Vypouští do oběhu malé.
Léta mám diagnozu Sudeckova dystroffie po úrazu nohy, někteří to vše dávají do souvislosti. Dodávám Letrox pro autoimun. štítnou žlázu se sníženou funkcí. Užívám ještě Warfarin na ředění krve. V příbalových letácích není nikde popsáno, že by měly vyvolat tento stav suchosti.
Zároveň mám čím dál sušší oči, k večeru pálí a nakonec nemohu víčka oddálit. Kapu umělé zvlhčovadlo několikrát denně, aspoň to bez konzervantů, ale večer se stav stejně výrazně zhorší, i přes čerstvé nakapání. Možná suchost očí i suchá rýma/ v nose se mi netvoří žádný sekret/, ale někdy při stolici se najednouz nosu objeví čirý vodnatý.No jen voda bez hlenu.

Omlouvám se, že jsem do jedné otázky navršila několik diagnoz, ale cítím, že jde o problém hromadný, proto diagnozy striktně neodděluji, ztratila by se souvislost.
Snažím se žít jako zdravý člověk znající své hranice, lékařům se snažím vyhýbat. Proč, je jasné.Jsem vhodný objekt pro nekonečná vyšetření.A nechci zbytek života, který mi Bůh dal trávit v čekárnách lékařů a následným vyšetřováním diagnoz,které zase z nějakého laboratorního výsleedku či vyšetření vzešly, nebo hůře, které měl soused v čekárně a mě nasadil do hlavy.
Mám o nemoci nastudováno vše jak z oficiálních tak alternativních zdrojů. Užívala jsem mnoho preparátů informační medicíny MUDr. Jonáše, rok čínskou medicinu, různé gemmoterapetické věci,vše dle vyměřování reakcí těla na potřebnost určitých preparátů na EAV přístroji - tedy na míru.
Nedýchám.Začala bych tím.

Pokud mi prosím můžete svými znalostmi a zkušenostmi pomoci,je to pro mne další cesta- Děkuji za Váš čas.

vilcakul - Re: ucpaný nos kde sehnat lemna minor

Dobrý den, tyto potíže samozřejmě spolu souvisí. Je těch diagnóz hodně, ale některé jsou fakt neovlivnitelné, hlavně ty genetického původu. Dále je i otázné to, jak Vám dosávadní alopatická léčba poškodila zdraví? Avšak vidím tu hodně indikací pro homeopatikum Lemna minor, s kterým mám velmi dobré zkušenosti. Je vhodné při potížích se štítnou žlázou a ucpaným nosem.Těch indikací je samozřejmě více, ale stačí, když si přečtete můj článek o tomto homeopatiku. Toto homeopatikum se dá objednat z Homeo lékárny Nitra nebo v homeopatické lékarně na www.remedia.at z Rakouska. Samozřejmě mohu kapky v potenci D3 i zaslat na dobírku, když mi napíšete na email: vilcakul(zavináč)post(tečka)cz, ale bude to pár týdnů trvat, protože si tyto kapky sám vyrábím a zájem o ně je veliký.

Monika - opakovaný zánět středního ucha

Dobrý den, chci se zeptat jaká homeopatika a dávkování by mohli pomoct. Synovi jsou 4 roky a nástupem do školky má velmi často žlutou rýmu, která často končí zánětem středního ucha. Tento rok měl už dohromady třikrát zánět středního ucha vždy vpravo a tento měsíc dostal antibiotika právě na(zánět spojivek-levé oko, zánět středního ucha-pravé a angínu dohromady). Nástupem do školky po třech dnech opět začíná smrkat žlutou nudli.Prosím poraďte jakým homeopatikem bych mohla pomoct a dále tomu pak také předcházet. Moc děkuji Monika

vilcakul - Re: opakovaný zánět středního ucha

Dobrý den, toto jsou typické problémy konstitučního typu Pulsatilla, můžete mu zkusit podat homeopatikum Pulsatilla v potenci C30, 1x 3 kuličky a pak počkat minimálně 1 měsíc na reakci organizmu. Jako podpůrný lék bych doporučoval koupit homeopatikum Echinacea purpurea v potenci D4 a užívat 3x denně 3 kuličky po dobu 2 týdnů a pak 2 týdny pauza. Poté můžete kůru v případě potřeby kdykoliv zopakovat. Když nastane zlepšení zdravotního stavu dítěte, tak další dávku Pulsatilly podejte až při relapsu, to je při navrátu symptomů před homeopatickou léčbou.

Ivana Gombíkiová - nervy, stres

Dobrý den, vždy v tomto období mě začne svědit, štípat kůže po celém těle. Zároveň jsem i nervozní, nesoustředěná prostě mám "nervy". Také mám stresové bolesti krční a hrudní páteře. Můžete mi doporučit nějaký homeopatický lék ? Zabírá mi na to neurol ale to stále brát nechci. Děkuji Gombíková

vilcakul - Re: nervy, stres

Dobrý den, uvádíte tak fádní symptomy, že na to by mohlo být vhodno vícero homeopatických léků. Doporučil bych návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, při niž Vám bude předepsán indikovaný homeopatický lék podle vašich charakteristických symptomů z mentální, emocionální a fyzické úrovně.

marcela - unava smutek

dobrý den chci se zeptat jaká homeopatika mi pomohou na dlouhodobá neredost aunava beru cipralex a tritico na nespavost předem děkjí marcela