Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Markéta - Re: Re: nezadouci ucinky

byla by mozna i lecba autopatii? dekuji za odpovedi

daniel - chlamidie

jak na druch chlamidii které se chovají jako DNA STĚHUJÍ SE Těď JE MÁM NA NOZE V KLOUBU VELKÉHO PRSTU NAPRAVO ASI 1cm červená kulička bez otoku bolestivé

vilcakul - Re: chlamidie

Dobrý den, tyto potíže mohou způsobovat Chlamydia trachomatis a Chlamydia pneumoniae, které mohou být původci nediferencované artritidy. Při léčbě je možné se obrátit na homeopata, který k léčbě předepíše konstituční homeopatický lék nebo homeopatickou nosodu dané chlamydie.

Hela - Očkování

Dobrý den, po půl roce jdeme na povinné očkování hexa vakcínou poslední dávka a bohužel nemůžu najít rozpis dle kterého jsem podávala před očkováním thuju a po očkování sulphur.Předešlé povinné očkování (jiné jsme všechny odmítli) probíhalo bez větších potížích.Po sulphuru měl žlutý zapáchající průjem vodnatý, bylo to tak za dvě hodiny po užití a poté již vše bylo vpořádku, jaký má mít sulphur účinek? Má smysl ho podávat např. i delší dobu,aby se tělíčko vyčistilo od těch látek z očkování. Děkuji předem za zaslání rozpisu

vilcakul - Re: Očkování

Dobrý den, doporučený postup je následující:

2 hodiny před očkováním Thuja C9 3 kuličky
večer po očkování Sulphur C9 3 kuličky
48 hodin po očkování Sulphur C9 3 kuličky

Samozřejmě nejlepším řešením by bylo podat potencovanou vakcínu daného očkování, která se dá objednat z Rakouska nebo Anglie. Smysl podávat Sulphur na pročištění organizmu od toxinů samozřejmě má, třeba i po delším časovém odstupu po očkování.

Janka - problémy se spaním dítěte

Dobrý den, potřebovala bych poradit, co dělat s ročním dítětem, které se za noc vzbudí i desetkrát, někdy ji stačí dát dudlík, ale jindy pláče a trvá třeba i hodinu až dvě nežji zase uspím.Dcera byla kojená jen měsíc, od té doby pila hypoalergenní umělé mléko.Teď už jí normální stravu.Večer dostává kaši a když ještě chce tak i trochu umělého mléka, takže si myslím, že se nebudí hladem. Do 4. měsíců spala celou noc a od 4. měsíců nám začaly tyto problémy. Jsme s manželem už vyřízení. Teď jsme zkoušeli Sedalia, ale nezabralo to. Známá mi poradila Chamomilla vulgaris 9CH-dávám rozpustit ve 2,5ml vody 5 kuliček před spaním, ale to také neúčinkuje. Nevím jestli nedávám slabou dávku. Eventuálně neexistuje ještě něco co bychom mohli vyzkoušet? Naše pediatrička nám není schopna nějak poradit. Moc děkuji za odpověď.

vilcakul - Re: problémy se spaním dítěte

Dobrý den, pro předpis indikovaného homeopatického léku je potřeba více informací. Jestli je nespavost zaviněná denticí, tak by mohla být indikovaná Chamomilla vulgaris, ale jestli je příčinou nespavosti jiný problém, tak je potřeba ho zjistit a podle toho předepsat indikovaný homeopatický lék. Doporučuji proto návštěvu homeopata a homeopatickou léčbu.

Marta Balogová - Kašel, kašel a zase kašel

Dobrý den, synkovi je necelých 15 měsíců. Od narození měl defekt komorového septa, které se nám uzavřelo v 10 měsících. Od té doby jsme pořád "na hromádce" Nachlazení s rýmou a kašlem. Za těchto pět měsíců jsme měli dvakrát laryngitidu a nespočetněkrát průdušky. Pokaždé po laryngitidě se nám to přesunulo,zase jak jinak, než na průdušky. Jsem z toho nešťastná. Mezi nemocemi bývá maličký zdraví maximálně týden. Naše Mudr. ho tipovala na Calcarea Phosporicum, ale teď to teda tak rozhodně nevypadá. I když jsme dávali CalP., tak jak nám bylo doporučeno, stejně jsme zase "lehli" :-( Je mi jasné, že imunitu nemá nic moc, zkoušíme už přes měsíc dávat i Marťánky v sirupu (kvůli glukanu), ale taky se mi zdá, že to moc nezabírá...Už se to takhle táhne pátý měsíc a je to ubíjející jak pro malého, tak i pro nás rodiče. Můžete nějak poradit? Něco na posílení imunity? Díky moc. S pozdravem Marta Balogová

vilcakul - Re: Kašel, kašel a zase kašel

Dobrý den, na zvýšení imunity u malých dětí se mi osvědčilo homeopatikum Echinacea purpurea v potenci D4, 3x denně 3 kuličky rozpuštěné v trošce vody a miminku podané na umělé lžičce do pusinky, po dobu 1-2 týdnů. Poté můžete udělat týdenní pauzu a pak kůru zopakovat.

Eva - Léčba boreliozy

Dobrý den,
mohla bych poprosit o kontakt na dobrého homeopata v Praze, (nejlépe P6), ale netrvám na tom, který se zabývá homeo léčbou boreliozy (nosodou)? Popřípadě zda se dá vyléčit boreliza homeopatickými léky.
Moc děkuji za odpověď?

vilcakul - Re: Léčba boreliozy

Dobrý den, v tomto případě můžete zkusit oslovit některého pražského homeopata uvedeného v "Seznamu homeopatů". Po telefonu se můžete informovat o léčbě boreliózy nosodou Borelie, jestli je dotyčný homeopat znalý této metody. Dále můžete zkusit v této indikaci gemmoterapií, nejdříve Břízu na detoxikaci organizmu po dobu 3-5 dnů, poté Topol, který se odvědčil v této indikaci, popřípadně tinkturu z Maralového kořene.

Kateřina - psí neduhy

Moc vám děkuji za vyčerpávající informace. Právě proto, že je to pro mě velké množství nových věcí obracím se na vás znovu. Ano, jedná se o tumor na krku, reps. za levým uchem, který může tlačit na hrtan a prý působit zažívání, tvrdí veterinář. Byla to malá kulička, teď vystoupila velikostí až těsně pod , možná i do ucha. Momentálně je to velmi tvrdé, zdá se, že jakoby zapouzdřené. Ráda bych se vydala cestou vašich doporučení. Prosím tedy čím začít? A ukončit braní dosavadních léků?
Děkuji, že jste si našel čas.

vilcakul - Re: psí neduhy

Dobrý večer, v tomto případě bych neukončil dosavadní léčbu, ale pokusil bych se nasměrovat terapeuta na jinou homeopatickou alternativu, když dosavadní léčba nepřinesla kýžený výsledek. Pokusil bych se najít konstituční lék, který bych předepsal pro pejska podle jeho charakteristických symptomů. Nejschůdnější cesta se mi zdá terapie dr. Ramakrishnana, kde bych asi začal s užíváním miasmatického léku Scirrhinum, které je indikované na tvrdé tumory podobně jako Conium maculatum, tento lék byl střídal po týdnu s homeopatikem Scrophularia nodosa, které je indikované na zvětšené uzliny a Hodgkinuv lymfom. Způsob užití najdete v mém článku na této stránce v sekci "Homeopatie a rakovina" v článku "Rakovina z pohledu Inspirující homeopatie". A také bych uvažoval o homeopatické nosodě Toxoplasma, jak jsem už vzpomínal, ale musel bych u pejska najít více indikací pro předpis tohoto léku.

Kateřina - psí neduhy

Dobrý večer, obracím se na vás s prosbou. Má milovaná desetiletá fena má tumor nejspíše mízních uzlin. Nárustek jsem pozorovala nejméně pět let. Dá se říct, že nejspíše od doby, co se narodila naše první dcera. Do té doby byla naše fenka jako jedináček. Pak už na ni bylo čím dál méně času, ruce má člověk jen jedny.
Loni v létě, kdy byl nárůstek jako pingpongový míček jsem se rozhodla něco s tím dělat, Veterináři doporučovali operaci, nebo nic. Obrátila jsem se na pomoc prostřednictvím internetu na veterinářku, homeopatku Simonu Mullerovou. Ta mi přes pár úvodních vět o feně napsala první léky. V první léčbě oscillococinum, conium maculatum , bylinná tinktura sii-take a phosporus. Fena začala být živější, mazlivější. Pak jsem šla znovu rodit.Po dobrání léků mi pani Mullerová napsala změnu intervalů léků, přidala calcareu fluoriku. Obrátila jsem se na ni po vánocích, Tumor totiž enormě vyrostl, je teď větší než tenisák. Fena je sice trochu rezignovanější, pro dvě děti na ni zbývá velice málo prostoru, i když nás téměř všude doprovází, ale nezdá se že by trpěla bolestmi. V noci spí, jemně pochrupuje, chutná ji. Na základě zhoršení velikosti tumoru paní Mullerová opět změnila složení léků, teď máme 2x denně 15 kapek štětky, 3granule denně Lapisu albusu 15ch, 3 granule denně Calcarea fluorica 15ch, 5granulí 1x týdně Conium maculatum 30 ch. Prootže jsem měla sama menší zubní problém a zrovna čerstvě půjčenou kniu o homeopatii, dozvěděla jsem se, že více léků najednou není správná homeopatie, navíc léčba paní Mullerové se nezdá býti úspěšná. Obracím se proto na vás s prosbou o vyjádření k léčbě, kterou prodělal, a k možné léčbě, kterou by měla projít. Je to oddaný pes, více člověk, než zvíře, chodí sama ven, dívá se přes cestu, velice hlídá, miluje mě. Po fyzické stránce vždy trpěla mírnou zduřeninou , vet. tvrdil že to jsou uzliny, momentálně a již delší čas ji slzí oči. Ve štěněcím věku ji cosi píchlo tak opuchla velmi rychle, ale to je jediná příhoda, která s jejímu e jevila jejímu zdraví nebezpečná.Budu vám velmi vděčná, když se vyjádříte k mým dotazům ohledně dosavadní léčby a léčby budoucí.
Přeji hezký den
Krainová Kateřina

vilcakul - Re: psí neduhy

Dobrý den, v tomto případě jestli se jedná o lymfom, tak bych zvolil jinou strátegii předepisování homeopatických léků, ale i tak bych podával jeden lék v jednom čase a nemíchal je jeden po druhém. V tomto případě bych zkusil buď konstituční homeopatickou léčbu, podle charakteristických symptomů pejska. V případě neúspěchu bych přešel po 2-3 měsících na terapií dr. Ramakrishnana, kde se užívají střídavě 2 léky formou plussingu, miasmatický Carcinosinum nebo Scirrhinum a orgánový lék na lymfom podle charakteristických symptomů jeden z následujících léků: Aurum metallicum, Aurum iodatum, Iodum, Spongia tosta, Scrophularia nodosa a Thuja occidentalis. Z dosavadní homeopatické léčby mohlo být indikované Conium maculatum, jestliže se jedná o tumor tvrdý jako kámen a většinou je příčinou nemoci úraz nebo pohmoždění měkkých tkání. Phosphorus může být indikován v případě jestli se jedná o lymfom na krku, pejsek je společenský a má rád těsnou blízkost lidí. Ostatní léky se mi zdají jako jen pomocné prostředky, které v dané kombinaci nemají na daný stav moc velký vliv. Nejlepším lékem na léčbu lymfomů je podle tvrzení doktora Louise Kleina z Kanady homeopatická nosoda Toxoplazmy.

Kristina - vysoky cholesterol

Dobry den, prosim o pomoc:
mam 28 rokov a mam velmi vysoky cholesterol (6,30) z dlhodobeho uzivania antikoncepcie. Mohli by ste mi prosim odporucit nejake homeopatika na znizenie cholesterolu? Momentalne uzivam este homeopatika na zvysenie imunity: kombinacia Thymulin (1x za mesiac), Silicea (2x za tyzden) a Osccilococcinum (1x za tyzden).
+ Mozem homeopatika na imunitu uzivat sucasne s homeopatikami na cholesterol?
(PS: som vysoka, bleda, stihla, flegmatik)

Dakujem velmi pekne za radu

vilcakul - Re: vysoky cholesterol

Dobrý den, v klasické homeopatií se předepisuje na všechny potíže jen jeden homeopatický lék, tzv. konstituční. Z uvedené kombinace homeopatik vidím, že se jedná buď o samoléčbu nebo francouzský přístup, který nemusí vždy vést ke kýženému výsledku. Ve Vašem případě bych vyhledal homeopata a požádal ho o homeopatickopu konstituční léčbu, která by měla odstranit sklon organizmu k těmto zdravotním potížím. Symptomaticky mohou být vhodná v této indikaci následující homeopatika: Chelidonium majus, Carduus marianus, Cholesterinum, Kurdlipid a další.

Hana - Bradavice

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu jestli je nějaký homeopatický lék,který by pomohl synovi s odstraněním bradavic.Objevilo se mu dole na patě pět tvrdých bílých teček,nemáme s nimi zatím zkušenost,ale odhaduji,že by to mohly být bradavice.Nechci ho trápit nějakým vypalováním apod.,byla bych radši kdyby pomohla nějaká homeopatika.Dále bych se ještě chtěla zeptat,dceři 9 let se hodně často dělají koutky a má od očičkem prasklou žilku,byly jsme ji už jednou odstraňovat el.jehlou,ale nepomohlo to,tak bych chtěla zkusit homeo.A ještě jeden dotaz prosím.Hodně cestujeme a máme dvouletého jorkšíra,který nesnáší cestování.Sice netrpí nevolnostmi,ale strašně štěká a je neklidný,už nevím co s tím,je to nepříjemné.Není prosím i na tohle nějaký vhodný lék?Děkuji mnohokrát za odpověď a přeji pěkný den.HAnka

vilcakul - Re: Bradavice

Dobrý den, v obou případech bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu, která by měla odstranit zdravotní potíže jak u syna, tak u dcery. U syna se může jednat ještě o tzv. kuří oko, které se objeví po nošení nevhodné obuvi. Pro pejska můžete zkusit homeopatikum Cocculine, které dostanete v lékárně, prodávající homeopatické přípravky firmy Boiron. Toto homeopatikum je vhodné při cestování na nevolnost a kinetózu.

Jitka - zubní kámen

Dobrý den, jaká homeopatika by jste mi doporučili na zvýšenou tvorbu zubního kamene? Před 3 měsíci byl zubní kámen ultrazvukem odstraněn, ale už nyní se opět tvoří. Děkuji za odpověď. Jitka