Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

vilcakul - Re: SILNA BOLEST KOSTI PATNI,OSTRUHA

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky je homeopatikum Hekla lava dobrou volbou, ale její účinek potřebuje udržovací dávky. Doporučil bych užívání potence C9, 3x denně po dobu alespoň 1 měsíce. Při ústupu potíží je třeba homeopatikum okamžitě vysadit a počkat na návrat symptomů před homeopatickou léčbou. Po zlepšení a následném relapsu se může homeopatikum zase užívat do zlepšení stavu. Při neovlivnění stavu během 1 měsíce užívání homeopatika je třeba jiného homeopatického léku a Hekla lava není indikovaná.

Eva K. - menopauza

Dobrý den, zřejmě se pomalu dostávám do menopauzy, menstruace vynechává třeba dva měsíce, často se mi tvoří cysty.
Moje gynekoložka mi řekla, že se mám poradit s homeopatkou, jak se dostat do hormonální rovnováhy.
Dřív jsem užívala Lutheinum 15 CH a foliculinum 15 CH, ale nevím, zda jsou ještě vhodná a jak s dávkováním.
Děkuji předem za radu.

vilcakul - Re: menopauza

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Uvažoval bych hlavně o homeopatické konstituční léčbě, dále o léčivých bylinkách s hormonálním účinkem a z gemmoterapie hlavně o přípravku Maliník.

Martina Martina - nespavost

Dobrý den moc prosím o radu. Mám nervové vypětí kvůli studiu, třes, nervozita, ale nejhorší je nespavost. Nemůžu večer vůbec usnout a celou noc se převaluji. Je mi 44 let a dost mě to vyčerpává.Prosím poraďte mi.Děkuji..

vilcakul - Re: nespavost

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Z bylinek může být vhodný Kozlík, Chmel, Mučenka, Třezalka a Meduňka.

Dáša H. - Opuchy očí

Dobrý deň.pám doktor,som 2 týždne po operácii horných a dolných viečok,brala som arnicu 9CH ,ako ste mi dopporučil,ešte si ju stále dávam,ale opuchy očí mi stále pretrvávajú,k opuchom som mala sklony aj pred tým,hlavne vždy ráno,teraz neviem,či to ešte má súvis s operáciou,alebo sú to moje ranné opuchy ,čo bývali ,aj pred tým,viete mi poradiť nejaké homeopatikum,ktoré mi tie opuchy očí zmiernbi?Ďakujem.

vilcakul - Re: Opuchy očí

Dobrý den, jestliže byly otoky očí i před operací, tak bych doporučil vyhledat homeopata a požádat ho o homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky by možná mohl pomoci přípravek Lymphomyosot, který je k dostání k lékárnách.

Jana - Citlivost zubu po cisteni kanalku

Dobry den, dceri jste hezky poradil, tak jsem prisla pro radu i ja. Predem dekuji.
V rijnu jsem mela cisteni hlubokeho zanetu zubu a 4 kanalku a posleze vyplneni kanalku. Od te doby citim citlivost pri tlaku na zub tvrdym predmetem - kartackem, nehtem a na skus, ale ne pri jidle. Ani citlivost na teple/studene neni. Byla jsem v ordinaci v prosinci na RTG, ale vse se zdalo v poradku. Citlivost, ale stale pretrvava. Odjizdim do zahranici, tak bych to chtela mit v poradku. verim, ze se to da vyresit pomoci homeopatik. Nedokazu si predstavit, ze bych sla znovu k zubari a podstoupila dalsi vrtani atd:o( Prosim, jake homeopatikum/homeopatika byste doporucil? Dekuji Vam moc za pomoc!

vilcakul - Re: Citlivost zubu po cisteni kanalku

Dobrý den, při těchto potížích se používají homeopatika: Arnica montana, Calendula officinalis a Hypericum perforatum. Při problémech s nervy, jako je poranění nebo zánět bych nejdříve uvažoval o Hypericu v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Arnica je dobrá před a po chirurgickém zákroku, Calendula je vhodná po Arnice na urychlení hojení a zmírnění bolesti. Dalším vhodným lékem na chirurgické zásahy a následnou přecitlivělost může být i homeopatikum Staphysagria.

Adela - Nespavost celou noc

Predem Vam dekuji za vas cas a pomoc lidem, kteri se na vas obraci. Z Vasich stranek cerpam velmi uzitecne informace. Dekuji.
Prosim o radu. Jsem zoufala. Vim, ze je potreba konstitucni lecba, ale snad mi poradite homeopatikum pro tento problem. Jsem z toho vycerpana a oslabena.
Vzdy, kdyz vim, ze mam rano vstavat na cas, tzn. nastaveni budika nespim celou noc. Nezalezi na tom jak moc jsem unavena proste ulehnu a nic. CELOU NOC. Proud myslenek je k nezastaveni. Nevim, jestli to je prehnana zodpovednost a obavy, abych nezaspala opravdu nevim.
Rada poskytnu jakekoli informace, ktere budou potreba.

DEKUJI MOC.

vilcakul - Re: Nespavost celou noc

Dobrý den, samozřejmě by nezaškodila návštěva homeopata a homeopatická konstituční léčba. V tomto případě bych uvažoval nad následujícími homeopatickými léky: Gelsemium serpervirens, Argentum nitricum, Carcinosinum, Natrium muriaticum, Medorrhinum, Arsenicum album, Silicea terra, Carbo vegetabilis, Lycopodium clavatum a mnoho dalších. Indikovaný homeopatický lék se předepisuje podle charakteristických symptomů pacienta na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Přílišná odpovědnost by mohla indikovat i soli Aura (zlata).

Adela - Re: Re: Nespavost celou noc

Dekuji moc za odpoved.
Prosim, jak byste doporucil uzivat Carcinosinum?

Dekuji moc.

Adela

vilcakul - Re: Re: Re: Nespavost celou noc

Dobrý den, Carcinosinum může být dobrá volba, protože patří podle dr. Robina Murphyho k měsíčním lékům, které mají sklon k nespavosti. Zkusil bych asi užít 1x 3 kuličky v potenci C30, poté bych počkal minimálně měsíc na reakci organizmu. Poté podle reakce, při zlepšení a přetrvávání tohoto zlepšení bych doporučil čekat. Při zlepšení, pak zhoršení a zase zlepšení zase čekat. Při neovlivnění stavu je třeba jiného léku. Při zlepšení a návratu symptomů před podáním homeopatického léku je třeba zopakovat lék.

Adela - Re: Re: Re: Re: Nespavost celou noc

Jste moc hodny dekuji za vas cas a rady.
Mam doma jen Carcinosinum 0/3. Je to pouzitelne nebo musim objednat z Rakouska radeji Carcinosinum C30.

vilcakul - Re: Re: Re: Re: Re: Nespavost celou noc

Dobrý den, jestli tomu dobře rozumím máte ředění a potenci D3. Dobré by bylo raději objednat ředění a potenci CH30.

Emily - atopicky ekzem

dobry den, prosim o radu co vyskusat pri 2,5 rocnom dietati, ktore ma na pravej ruke v loktovej jamke atopicky ekzem, suchsiu kozu so sklonom k zacervenaniu a svrbeniu..natierame mastami, ale kruh sa zvacsuje, chceli by sme to liecit vnutorne...tiez mame v rodine 14 rocnu slecnu ktora ma od detstva atop.ekzem na licach, ale ten je len cerveny, nevysycha, ani nesvrbi...dakujem a zelam pekny den.E.

vilcakul - Re: atopicky ekzem

Dobrý den, v první řadě bych doporučil návštěvu homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Symptomaticky bych myslel v první řadě na homeopatikum Graphites, které má v obrazu léku ekzém v ohybech a na kloubech. Můžete zkusit toto homeopatikum v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Při zlepšení a ústupu potíží je třeba homeopatikum hned vysadit nebo snížit frekvenci podávání homeopatika na 2-1x denně 3 kuličky.

Emily - Re: Re: atopicky ekzem

Velmi pekne Vam dakujem za odpoved.

Zuzana - Syzygium jambolanum

Dobrý den, přibližně před měsícem začala moje kamarádka, která trpí cukrovkou, užívat homeopatikum Syzygium jambolanum D6, 3x denně 3 kuličky. V době před užíváním mívala cukr nejvíc 7,9 a teď si naměřila dokonce 13,3! Jinak říká, že se cítí dobře, přestaly jí bolet nohy, které ji trápily hodně a aby si od bolesti ulevila, tak často užívala Ibalgin. Je možné, že jí cukr vyletěl díky homeopatiku? Případně zda to mohl být jen přechodný stav. Syzygium ze strachu přestala užívat, má pokračovat dál? Děkuji za odpověď

vilcakul - Re: Syzygium jambolanum

Dobrý den, v tomto případě bych doporučil vyhledat homeopata a homeopatickou konstituční léčbu. Zvýšení hladiny cukru v krvi může být přechodný stav, můžete zkusit ještě 3 dny užívat homeopatikum a pak změřit hladinu cukru. V případě, že nedojde k poklesu a hladina cukru bude zvýšená, tak je lék třeba vysadit. Pak zase po 3 dnech změřit hladinu krevního cukru, v případě, že klesne, tak zvýšení bylo vyvolané homeopatikem a je třeba čekat na vývoj stavu alespoň 1 měsíc. V případě, že zhoršení bude přetrvávat, tak je potřeba jiného léku a zvýšení může souviset s přirozeným zhoršením stavu nebo zhoršením homeopatickým lékem.