Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatie a imunita

Příspěvky

Homeopatická léčba alergie

Alergie je přehnaná, nepřiměřená reakce imunitního systému organizmu na látky, se kterými se běžně setkáváme v našem prostředí. Je způsobena nesprávnou aktivací protilátek ze skupiny imunoglobulinu E (IgE) vlivem daného alergenu. Spektrum projevů alergických reakcí je velmi široké, od banální rýmy až po anafylaktický šok, který může končit i smrtí.

 

 
16. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatie a imunita

Homeopatická léčba horečky

V případech bakteriální nebo virové infekce je zvýšená teplota prvotní samostatnou a přirozenou obrannou reakcí organizmu proti nákaze, protože tito choroboplodní činitelé nesnesou vysokou teplotu v těle a proto jich mnoho umírá.

 

 
14. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatie a imunita

Třapatka úzkolistá (Echinacea angustifolia)

Je to léčivka amerických Indiánů, která dlouho skrývala své tajemství. Byla velmi slavná v Americe na začátku století, ale pak rozvojem chemického průmyslu upadla do zapomenutí, takže až teď získala zpět své místo mezi léčivkami. Echinacea byla léčivkou první pomoci u Indiánů žijících na pahorkatinách severní Ameriky.

 
14. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatie a imunita

Třapatka nachová (Echinacea purpurea)

Zvyšuje počet bílých krvinek v organizmu a zintenzivňuje jejich činnost, tím funguje jako imunostimulátor. Výzkumy potvrdily, že aktivně likviduje bakterie a má mírné antibiotické účinky, účinek i na některé druhy hub. Tlumí vnímání bolesti a působí jako afrodisiakum. Je také možné její protirakovinné působení.

 
14. 4. 2021 | Rubrika: Homeopatie a imunita