Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická poradna

Dobrý den, kvůli rekonstrukci stránky byla poradna dočasně pozastavena.

article preview

Materiály na serveru vilcakul.estranky.cz jsou pouze obecného informačního a vzdělávacího charakteru. Jejich případné využití je třeba vždy konzultovat s homeopatem nebo s lékařem a je ve vaší plné odpovědnosti. Proto moje názory a rady neberte jako konečné řešení, ale vždy konzultujte svůj stav s lékařem nebo s kvalifikovaným homeopatem. Tyto stránky nenahrazují lékařskou péči, jsou pouze možnou alternativou.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Káťa - paradentoza

Dobrý den:) prosím o radu- mám paradentozu- hlavně mi ubývá kost,ve ketré zuby drží, není to nesprávnou hygienou,ale tím,že mám jakési velmi agresivní bakterie,které ty kosti "vyžírají" a protože mám dlouhodobě oslabenou imunitu,nedaří se nijak tento proces zmírnit nebo zastavit, léčím se čínsku medicinou a ráda bych zkusila homeopatii,kterámi pomáhá i na jné věci, obrátila jsme se na jednu homeopatku a ta mi poslala Stroncium,ale ve mě ten název nevyvolal důvěru a na netu nebylo možné o tomto homeopatiku nic najít a když jsme se vyptávala paní doktoeky, ta se urazila,že když jí nevěřím,nemůže mě léčit, což i z mé strany je stejný pocit-důvěra je sama o sobě lék:) prosím,bylo by nějaké homeopatikum,které by mi mohlo pomoci s těmi kostmi? pokusy o konstituční léčbu mám jich několi za sebou,i ročních ale výsledek nebyl žádný, tak alespon jestli by bylo něco na podporu kostní hmoty:) děkuju moc Káťa

vilcakul - Re: paradentoza

Dobrý den, tento problém by se dal přiřadit k syfilitickému miasmatu, takže bych silně uvažoval o lécích tohoto miasmatu jako je Mercurius solubilis, Syphylinum atd. Z fytoterapie je v této indikaci vhodný Kuklík městský (Geum urbanum), tinktura z kořene a vyplachovat. Podle info jedné lékařky je vhodné při této potíží kloktat se šťávou ze sýrových brambor. Z gemmoterapie je vhodný v této indikaci přípravek z pupenů dubu. Možno alternativou by mohly být i Calciové soli (Calcarea carbonica, Calcarea phosphorica, Calcarea fuorica, Calcarea sulphurica), homeopatikum Symphytum officinale. Dále může být dobrým řešením i olejová kůra, kdy lžičku kvalitního oleje každé ráno převalujeme v ústech dokud není bílý jako mléko. Tato terapie má dobré výsledky při léčbě paradentozy. Samozřejmě postupů je vícero, takže je na Vás, pro který se rozhodnete, ale můžete je i kombinovat spolu.

cherry - Re: Re: paradentoza

Děkuju moc za odpověd:) velmi mě zaujal termín syfilitické miasma a při hledání o co se jedná,myslím,že bych ráda věděla víc- prosím,můžete mi doporučit nějakého homeopata,který se tím zabývá? žádný z těch,co jsem navštívila,se o tomto nezmínil,přitom je to přesně to,co by odpovídalo mým potížím i mě celkově, ráda bych tedy o tom věděla všechno od odborníka,ale nevím jak ho vyhledat...děkuju moc:)Káťa

Martina - hexa

Dobrý den.Dcera má být očkována hexou,tak mám v plánu objednat anti vakcínu jen nevím kterou potenci,v předešlých odpovědích píšete,že stačí 30K,ale tam mají potence C a M,tak nevím kterou objednat a jaký nejlepší postup dávkování mám zvolit? Děkuji Martina

vilcakul - Re: hexa

Dobrý den, preventivně stačí potence 30K, ale na pročištění, tzn. detoxikaci vakcíny musíte provést s potencovanou vakcínou v potenci 30, 200, 1000 (1M) a 10 000 (10M). Tato detoxikace se provádí v krátkém (4 dny) nebo dlouhém cyklu (4 týdny). Více se o této terapii dočtete v článcích na dané téma vlevo v Menu.

Markéta - Bolest v krku vystřelující do ucha

Dobrý den, můžete mi prosím poradit. Mám už asi týden bolesti v krku, v dolní části hrtanu - pod ohryzkem - kousek nad hrudními kostmi. Začalo to nejprve totálním zánětem spojivek, kdy jsem jela dokonce na pohotovost..skoro současně se přidal krk, kdy se bolest přestěhovala z levé strany na pravou. Při polykání mi bolest vystřeluje do pravého ucha. Sedělo mi to perfektně na phytolaccu (až na zarudlé oblouky v krku - to nemám) - zkoušela jsem CH 9 a pak CH 30, ale ani jedno nepomohlo. Dr. už mi hrozí atb, což odmítám...za 10 dní jedeme do Itálie na dovolenou, tak bych to ráda zvládla :o)). Jinak může s tím souviset - po celou dobu, tj. déle než týden mám aft v puse a vůbec se ho nemohu zbavit. Všechny ostatní metody jako priessnitzův zábal, echinaceové kapky, lichořeřišnice nepomáhají....děkuju za radu Markéta

Boja - Re: Bolest v krku vystřelující do ucha

Zkuste si kliknout na Lékárnu Andropharm a na boku v odtavci homeopatie vám naskočí české homeopatické léky AKH a obj. si lék Bella - Donna , mám vyzkoušené při akutních bolestech v krku - 2 tablety každé 2 hod.zabírá spolehlivě . Jsou to homeopatika vynikajícího homeopata,lékaře Al. Fesika Ostrava

vilcakul - Re: Bolest v krku vystřelující do ucha

Dobrý den, v tomto případě by byla nejleší návštěva homeopata a předpis indikovaného homeopatického léku. Symptomaticky by mohlo být vhodné homeopatikum Argentum nitricum, Nitric acid, Bromium, Nux vomica, Lac caninum, Lachesis mutus atd.

Míša - bradavice

Dobrý den,

Jaký lék by jste mi doporučila na stopkaté bradavice na krku a v podpaží?

Děkuji Míša

vilcakul - Re: bradavice

Dobrý den, v této indikaci je vhodno vícero homeopatických léků a proto by bylo dobré navštívit homeopata a požádat ho o léčbu. Symptomaticky bych myslel na Thuju, Causticum, Dulcamaru, Lycopodium, Medorhhinum, Nitric acid, Rhus toxicodendron a Staphysagrií. Samozřejmě může být efektivní i konstituční homeopatická léčba, to je předpis indikovaného homeopatického léku podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni.

Jana Jirásková - Horečka

Dobrý den, prosím o radu. Dcera 2 roky má velmi vysoké horečky, které nejdou srazit dolů, při podání nurofenu nebo paralenu ve formě sirupu ho vyzvrací a v podobě čípku tak do deseti minut vykaká. Studené zábaly nechce. Neexistují nějaká účiná homeopatika? Děkuji. A ještě poslední dotaz manžel trpí na hemeroidy a poslední dobou se mu velice zhoršily, léky předepsané doktorem nepomáhají, nebyla by nějaká možnost této léčby? Ještě jednou předem děkuji.

vilcakul - Re: Horečka

Dobrý den, v této indikaci se většinou používají dva akutní homeopatické léky: Aconitum a Belladonna. Aconitum je dobré na šok z prochlazení, při náhlé změně počasí, dítě je žíznivé a nepotí se. Belladonna je celá rudá, potí se a může mluvit z cesty. Na hemeroidy je vhodno vícero homeopatických léků, proto by bylo dobré navšívit homeopata, aby mohl předepsat pro Vašeho manžela indikovaný homeopatický lék.

Anna - myom

Dobrý den,

-jaký lék by jste mi doporučila na vnitřní děložní myom? Mám silnější menstruaci.

-může se použít silica když je zub na kořenovém čepu?

vilcakul - Re: myom

Dobrý den, v tomto případě by nezaškodilo vyšetření Vašeho stavu, proto byste měla vyhledat homeopata a požádat ho o léčbu. V této indikaci je indikovano vícero homeopatických léků a rozlišit se dají jen podle Vašich charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Symptomaticky se předepisuje Aurum muriaticum natronatum, Apis, Calcarea carbonica a mnoho jiných.

Veronika - růstové bolesti nožiček

Dobrý den,
tříletý syn začal trpět bolestmi nohou, holení. V noci se často budí s pláčem s tím, že ho bolí nožičky. Můžete mi, prosím, poradit vhodné homeopatikum, které by pomohlo ke ztlumení těchto bolestí?
Děkuji za odpověď

Lenka Žitná - bradavice

Dobrý večer, otázka se týká mé kobylky,už kdysi jedna měla bradavice a přivolaný homeopat mi dal kuličky,ale už nevím co to bylo a bradavice se z čumáku ztratili,nevíte co bych mohla zkusit? Děkuji. Lenka

vilcakul - Re: bradavice

Dobrý den, v této indikaci můžete zkusit homeopatikum Thuja v potenci C9, 3x denně 3 kuličky.

vilcakul - Re: růstové bolesti nožiček

Dobrý den, na růstové bolesti se většinou doporučuje homeopatikum Phosphorus, které můžete zkusit v potenci C9, 3x denně 3 kuličky po dobu 1-2 týdnů. Nejlepší by bylo navštívit homeopata a požádat ho o léčbu.

Blanka - Menopauza

Dobrý den, prosím o radu, jaký homeopatický lék by byl vhodný pro léčbu příznaků menoupauzy (psychické rozladění, návaly). Byla odstraněna děloha při diagnoze karcinomu, léčba chemoterapií však nebyla nutná. Hormony neužívá. Děkuji mnohokrát za odpověď.

vilcakul - Re: Menopauza

Dobrý den, tento stav potřebuje vyšetření a předpis indikovaného homeopatického léku podle charakteristických symptomů na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Na problémy při menopauze se doporučuje homeopatikum Lachesis mutus, ale na tuto potíž může být vhodno vícero léků. Nejlepší by bylo navštívit homeopata a požádat ho o léčbu.