Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatická léčba horečky

V případech bakteriální nebo virové infekce je zvýšená teplota prvotní samostatnou a přirozenou obrannou reakcí organizmu proti nákaze, protože tito choroboplodní činitelé nesnesou vysokou teplotu v těle a proto jich mnoho umírá.

 

article preview

V případech bakteriální nebo virové infekce je zvýšená teplota prvotní samostatnou a přirozenou obrannou reakcí organizmu proti nákaze, protože tito choroboplodní činitelé nesnesou vysokou teplotu v těle a proto jich mnoho umírá.

 

Náš organizmus je schopen v rámci určitých mezí v závislosti na rezervách imunitního systému bojovat proti těmto organizmům: když jsme celkově zdrávi, tak organizmus snese vysokou teplotu bez problémů, horší je to v případech, kde jsou i jiné potíže, které se skryjí za horečkou.

 

Aconitum napellus – mysleme na něj, když se horečka objeví náhle se zimnicí. Kůže je v tomto případě suchá, červená – ale bez pocení. Často se tento stav objevuje v suchém chladu, po nachlazení v studeném větru – jako šok ze změny teploty.

 

Apis mellifica – mysleme na něj, když se horečka objeví rychle s pícháním a pálením v hrdle. Nemocný nemá žízeň a bolesti se zmírňuji chladem.

 

Belladona – vhodný lék při náhle vysoké horečce večer, kde se objevuje i pocení. Při zvýšení teploty se objevuje pulzující bolest hlavy a přecitlivělost na světlost, velká rudost obličeje.

 

Ferrum phosphoricum – doporučuje se při pomalu vystupující teplotě do 38,5 ° C horečky. Obličej pacienta je jednu chvíli červený, druhou bledý a má sklon ke krvácení z nosu. Z počátku suchý kašel a pak vykášlavání hlenů.

 

Eupatorium perfoliatum – neklidný pacient s chřipkou, horečka se zimnicí a pocitem polámání končetin, bolest svalů a očních koulí.