Jdi na obsah Jdi na menu
 


Phosphor (Phos.)

Fosfor. Tento prvek je důležitou složkou těla, zejména kostí, významnou roli hraje v enzymatických procesech.  Fosfor (chemická značka P, latinsky Phosphorus) je nekovový chemický prvek, který má zároveň důležitou roli i ve stavbě živých organismů.

article preview

Indikace: Opakující se infekce, nachlazení, kašel. Zánětlivá a degenerativní onemocnění jater, plic ledvin. Zápal plic. Hemoragické stavy. Pokažený žaludek, průjem. Průjem nervového původu. Bolesti v křížích objevující se po porodu.

 

Charakteristiky: Pacient je jako zápalka vzplane, vyzařuje světlo a rychle vyhasne. Má štíhlou postavu, je otevřený a přátelský, ale úzkostlivé povahy, lék pro snadno vyčerpatelné lidi.

 

Příznaky: Povleklý jazyk, má hlas hluboký a chraplavý. Astma, suchý, bolestivý kašel s napínáním. Pálení v dýchacích cestách. Při kašli hojná expektorace, která je zpěněná nebo dokonce krvavá. Pálivé bolesti zad mezi lopatkami. Časté krvácení z dásní. Prodloužené krvácení po extrakci zubu. Je mu zima i v teplém pokoji, třese se chladem, přesto však bude chtít ledově studený nápoj, po jehož vypití během krátké doby zvrací. Vlčí hlad. Slzení ve větru, ruší ho silné světlo. Nemá rád sámotu.

 

Zhoršení: Chladem, když leží na levé straně nebo na zádech, duševní únavou, náhlou změnou počasí.

 

Zlepšení: V společnosti, po odpočinku, po jídle, ve tmě.