Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petroleum (Petr.)

Petrolej (také kerosin, kerosen) je směs uhlovodíků s devíti až šestnácti uhlíky (C9–C16), která se získává destilací ropy. Podle způsobu využití se dělí na petrolej letecký, petrolej ke svícení a petrolej k technickým účelům a jako rozpouštědlo.

article preview

Ropa.

 

Příčina: Cestování, těhotenství.

 

Indikace: Chronické zažívací potíže; změny na kůži, ekzém, popraskaná kůže; vypadávání řas; fisury koutku očí; řitní fisury, svědění, perineální herpes.

 

Charakteristiky: V první řadě je to lék s účinkem na kůži. Nerozhodný pacient; snadno se ztratí, má špatnou paměť; je plný strachu.

 

Příznaky: Vysoký stupeň slabosti, pacient strach z volného prostranství, třese se chladem. Bledý. Hnisavé, žluto-zelené sekrety; oteklé žlázy. Exkoriace za uchem, odřenina. Vředovité, popraskané nozdry. Tvrdá, hrubá kůže vypadající znečištěně. Fisury, zejména v ohybech, koutcích úst a na špičkách prstů. Zahleněnost žaludku a střev. Přes den má průjem. Nevolnost z hladu. Česnekový zápach z úst. Jazyk je ve středu bílý, dva okraje tmavé. Závrať. Při bolesti hlavy si drží ruce na spáncích. Má náhlé nucení na močení; po močení mu ještě ukapavá moč. Svědění bradavek. Pocení genitálií. Bolestivost kostrče při sedu, křížové kosti. Páchnoucí nohy a pocení podpaží.

 

Zhoršení: Pohybem, chladným počasím,;v zimě; jídlem, mrzutostí; zelím; dotekem oděvu.

 

Zlepšení: Teplým vzduchem, když leží na vysokém polštáři.