Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anas barbariae (Anas barb.) – Oscillococcinum

Nejoblíbenější protichřipkový lék ve Francii, jeho popularita roste i v USA. Tento lék je vyroben ze srdce a játra kachny, jako slepičí polévka, tak i lék vyrobený z kachny má proti infekční účinek.

article preview

Nejoblíbenější protichřipkový lék ve Francii, jeho popularita roste i v USA. Tento lék je vyroben ze srdce a játra kachny, jako slepičí polévka, tak i lék vyrobený z kachny má proti infekční účinek. Možná je to proto, že ve střevech kačen se nalézá 80% všech známých virů a díky zákonu podobnosti mají tyto mikrodávky virů léčivé účinky. Nejúčinnější je v potenci C200, v které se u nás i prodává. Nemá charakteristický obraz léku, doporučuje se jako preventivní lék při chřipkách. Chřipka má většinou tyto symptomy: horečka, bolesti po těle, celková slabost, rýma a kašel. Nejúčinnější je do 48 hodin po objevení se symptomů. Je dobrý i při léčbě nachlazení, ale není tak účinný jako při chřipce

Klíčové symptomy: - chřipka nebo nachlazení do 48 hodin

Klinické indikace: chřipka, nachlazení.

 

Homeopatický lék je vyrobený ze srdce a jater kachny němé (Anas Barbariae).

 

Příčina: Virovými infekcemi.

 

Indikace: Virové infekce, zejména onemocnění podobná chřipce a jejich prevenci.

 

Charakteristiky: Aktivní člověk, netolerující nepořádek, tvrdohlavý, mající strach z nákazy, který si nápadně hodně umývá ruce a nerad podá ruku druhému, aby ne nakazil.

 

Příznaky: Pocit skleslosti, pulzující bolesti hlavy; kýchání, rýma, ucpaný nos. Suchý, bolestivý kašel, sputum žluté. Ušní infekce, s bolestí jako od jehly, bolest nosních dutin a bolesti čelních dutin. Bílý povlak na jazyku, poruchy trávení; křečovité bolesti břicha, následované průjmem. Bolest končetin; bolestivé močení, s nedostatečnou a zakalenou močí.

 

Zhoršení: Všechny druhy změn počasí a tlaku.

 

Zlepšení: Klidem a teplem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Honza - Hele

Děláte si legraci, nebo co??