Jdi na obsah Jdi na menu
 


Očkování

Očkování může mít nepříjemné vedlejší účinky nejen obsahem těžkých kovů ve vakcíně, ale i aplikací injekce. Tento případ je názornou ukázkou, jaké může očkování vyvolat trauma neodbornou aplikací. 

article preview

Případ č. 1 2. 10. 99
6 - letá holčička, jmenuje se Dora. Léčená konstitučně Lycopodiem od konce roku 98. Přichází ke mně po telefonické domluvě v sobotu ráno. A to kvůli problému po očkování, které bylo dne 28. 9. 99, to je ve úterý. Malá sotva ví chodit, táhne za sebou nohu při chůzi. Okolo vpichu je bolestivé na dotyk, vpich je z boku na pravém stehně. Dora si stěžuje na bolest nohy vpravo, od kyčle až po koleno. Zjišťuji otok kolena více vpravo na boku.
Ptám se: Co bylo a kdy se objevily problémy? Matka vypráví : V úterý byla na vakcinaci, v 13 hodin dostala Ditepe. Ještě ten den začala kulhat. Ve středu výrazné zhoršení, už ráno se budí se zvýšenou teplotou, s bolestí hlavy, očí a záchvaty kašle. Teplota stoupala , v 11 hodin už měla 39 ° C. Dali jí obklady z brambor a k večeru teplota klesla. Ve čtvrtek byla ve škole, jela autobusem. V pátek už jí museli vézt autem do školy i zpět.
Takže to jsou úvodní informace případu a homeopat se musí vyptávat dále a samozřejmě pozorovat.Okolí rány je ztvrdnuté, opuch od včera večer. Matka jí ani neví zvednout, bolí jí i vlastní váha nohy, že jí visí dolů. Neví ohnout nohu, že ji táhne, má tvrdé stehno, bolest je píchavá, teď se bojí doktorů. Nechce jíst ani čokoládové lupínky, což je její oblíbené jídlo a nejí ani ve škole. Nevolnost v autě, zbledla při vystoupení z auta, po jízdě bolest žaludku. Dotek zhoršuje, dovolila mámě jenom jemně masírovat vnitřní stranu stehna. Pohyb je bolestivý, táhne nohu, nepokrčí jí. Ve středu už nechtěla obklady, vše pociťovala studené. Při ohnutí nohy se bolest šíří dolu. Bojí se píchnutí, předtím neměla žádný problém při očkování, jenom zčervenání v oblasti vpichu. Má pocit těžké nohy, je těžší než druhá, je teplá až horká, jakoby zápalené. Ráno se vzbudila, že je jí více teplo, chce více tekutiny.Při nesení si přidržuje nohu, neví unést od bolesti ani její váhu.
Z toho usuzuji, že se nejedná o vedlejší účinek očkování, ale o poranění větve stehenního nervu, kterou doktor při vakcinaci napíchl. Případ jsem ani nerepertorizoval, doporučil jsem Hypericum 200 CH, každou hodinu až do zlepšení. Podle mě se jednalo o akutní případ, proto jsem zvolil i akutní podávání léku. Výsledek nenechal na sebe dlouho čekat. V neděli už věděla vystřít nohu a v pondělí už byla bez problémů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář